יש לילדים עם הפרעות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

21/03/2013 | 13:23 | מאת: מורן

יש לי בעיה : אני אם ל3בנים וככה יש לי ילד בן 5וחצי רובחן עם בעיות קשב וריכוז ... הבן שלי בן 4וחצי יגעתי איתו לרופא ילדים על עקב שמצא אצךו בעיות ADEDובעיות רגשיות ובעיות אלימות ושלח אותנו לעשות איבחון בשניידר אבל שניידר לא מוכן לאבחון אותו בגלל הגיל מה אני אמורה לעשות מעבירים לי אותו גן חינוך מיוחד אחר ...מדרדר בשעות הגן לא מוכן ללמוד ...אנא תעזרו לי בבקשה

מורן שלום, אם הבנתי נכון ממכתבך, הקושי העיקר הוא עם בנך השני, בן הארבע וחצי. נראה שרופא הילדים צודק בהחלט, והילד זקוק לאבחון. אם אין מקבלים אותו בבי"ח 'שניידר' מפאת גילו, יש להפנותו לאבחון במקום אחר - אצל פסיכיאטר ילדים או במרפאה להתפתחות הילד (שניהם בקופת החולים). העברתו של ילד לחנוך מיוחד אינה עונש, אלא העברתו למסגרת המתאימה לצרכיו, בה יוכל לקבל מענה לקשייו. יתכן ולאחר שהילד יאובחן כיאות, ויטופל לפי הצורך (טפול תרופתי, הדרכת הורים, וכו'), הוא יוכל לחזור למערכת החנוך הרגילה. שוב, המלצתי היא לפנות בדחיפות לאבחון אצל פסיכיאטר ילדים בקופת חולים או במרפאה להתפתחות הילדבקופת-חולים. הרבה בריאות וחג שמח, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים