ילד עם הפרעות קשב וריכוז + לקות למידה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

05/03/2013 | 22:06 | מאת: מאיה

לום רב, בני בן 7.5 מוגדר כ- CP קל (המפלגי שמאל) הוא פג שנולד בשבוע 28 וסבל מדימום מוחי בדרגה 4, סובל מהפרעות קשב וריכוז ולומד היום בכיתה א' של חינוך מיוחד בבית ספר רגיל. בני נוטל קונצרטה 36 מ"ג (עד לפני שבוע הוא לקח 27 מ"ג). למרות שנראה שהקונצרטה אכן עוזרת לו הבעיה בכיתה שהוא לא עצמאי, חייב עזרה בכל תרגיל, חייב שינחו אותו מה לעשות. בנוסף, הוא גם סובל מקשיי למידה ופתח פער מול שאר ילדי הכיתה. ניתן להגיד שהלמידה מאוד קשה לו למרות שהוא מאוד משתדל. זה נראה כאילו בקבוצה מאוד קשה לו והדרך היחידה לקדם אותו היא בהוראה אחד על אחד (ששם הוא מגלה יותר הבנה וקליטת החומר הנלמד). שאלתי היא, מה האפשרויות שיש לי? מה ניתן לעשות? האם הוא זכאי לחונך אישי? אשמח לעצתך.... בתודה מראש,

מאיה שלום, את מתארת אוסף של בעיות - שתוק מוחין, לידה בשבוע מוקדם, דמום מוחי בלידה, הפרעת קשב ורכוז- שכל אחת לבדה פוגמת ביכולת הלמודית, וודאי שכולן מופיעות יחד. טפול תרופתי בהפרעת קשב ורכוז הוא רק חלק מהטפול, ולעתים חלק קטן. טפול תרופתי אינו יעיל ללקויות למידה. המלצותי הן כדלהלן: 1. אבחון פסיכולוגי לילד, ובעיקר הערכת מנת המשכל (IQ). לנתון זה השפעה רבה על הילד, ובודאי על תחום הלמודים. 2. להוועץ בגורמי החנוך, ולשקול עמם מהי המסגרת המתאימה. לפי תאורך, נראה שבנך זקוק לכתה קטנה במסגרת החנוך המיוחד, ואולי אף ליותר מכך. 3. אם גורמי החנוך סבורים שהמסגרת בו נמצא הילד אינה תואמת את צרכיו, יש להעבירו במהירות למסגרת כזו. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים