אינדיקציה להשפעת הקונצרטה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

12/09/2015 | 08:54 | מאת: אמא מודאגת

שלום, בני בן10 אובחן כ ADHD ע"י הרופא. מטופל מזה כחודשיים בקונצרטה. למרות הטיפול התרופתי לילד יש עדיין התפרצויות זעם והתנהגות כפייתית. השאלה, האם יש טווח זמן בימים או חודשים עד שרואים השפעה התנהגותית?מה שכן, ניכר שהתרופה משפיעה על תיאבון הילד וניכר חוסר תיאבון. אשמח בהחלט להבין מה האינדיקציה שלנו כהורים לבדוק את השפעת התרופה. תודה ושנה טובה!

אמא מודאגת שלום, לעתים קרובות, הפרעת קשב ורכוז מלווה בהפרעות נוספות. התפרצויות זעם עשויות הליות חלק מההפרעה, או לא קשורות אליה. הטפול התרופתי בהפרעת הקשב והרכוז ממתן פעמים רבות את התפרצויות הזעם. התנהגות כפייתית (ולא לגמרי ברור לי למה את מתכוונת במונח זה), אינה חלק מהפרעת קשב ורכוז, ועלולה אף להיות מוחמרת מהטפול התרופתי. Concerta אמורה להשפיע כבר מהיום הראשון של הטפול, אך מומלץ לבחון את השפעתה במשך לפחות שבועיים. אם אין שני בהתפרצויות הזעם ובהפרעות נוספות, יש צורך בפטול נוסף - הדרכת הורים, טפול פסיכולוגי, תוספת של טפול תרופתי וכו'. אני מציע להוועץ ברופא הילדים. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים