צניחת אגן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

15/04/2015 | 10:39 | מאת: תלמה

לפני מספר שנים ביצעתי בעצת רופא הנשים (שגם ביצע את הניתוח) הוצאת רחם (ללא שחלות) זאת עקב צניחת רחם - ללא דליפת שתן! כבר אחרי שנתיים המצב חזר בדיוק לקדמותו. הרופא הציע ניתוח נוסף (על חשבוני). עזבתי את כל הנושא לעוד שנתיים אך כרגע אשמח לקבל עצה בלתי תלויה מה ניתן לעשות בשלב זה לטיפול בצניחה.

19/04/2015 | 10:09 | מאת:

באם הצניחה טורדת מומלץ בהחלט לטפל בה,אך בכדי לדעת מה הטיפול המומלץ יש להבדק ע"י אורוגינקולוג בכדי לברר באיזו צניחה מדובר- האם של שלפוחית השתן? כיפת הנרתיק? המעי? או הרקטום או שילוב שלהם וכן באיזו דרגת חומרה. רק לאחר שיש את המידע הזה ניתן ביחד עם המטופלת להחליט על סוג ההתערבות הדרושה. בהצלחה