האם רחם מוגדל יכול לגרום לגירוי שלפוחית שתן?

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

15/04/2015 | 08:37 | מאת: בטי

שלום רב, אני בת 48. לפני כמה חודשים התחילה בעיה של תמן שתן כל 15-20 דקות וחוסר יכולת להיתפק. בבדיקה גניקולוגית נימצא רחם שרירני ומוגדל (בגודל של הריון חודש 3). האם זה יכול לגרום לבעיה שיש לי? ומה הטיפול? תודה

19/04/2015 | 10:27 | מאת:

בכדי לדעת מה הגורם לתלונותייך מומלץ לעבור הערכה אצל אורוגינקולוג וכן בדיקה אורודינמית לבדיקת תפקוד שלפוחית השתן בכדי לראות האם מדובר בבעיה של תפקוד שלפוחית השתן עצמה או האם יש קשר לרחם השרירני.הטיפול נגזר בהתאם לממצאים באם מדובר בבעיה בתפקוד השלפוחית הרי שהטיפול בד"כ הינו שילוב של טיפול תרופתי+ טיפול התנהגותי, אך באם הבעיה אינה בשלפוחית יש לטפל בה.