ניתוח קיצור צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

25/02/2014 | 15:37 | מאת: חיפושית

שלום, הומלץ לי לעבור ניתוח מנצ'סטר + TVT-0 + APC לשיקום רצפת האגן, בשל התארכות צוואר הרחם ודליפת שתן במאמץ. רציתי לדעת מה היתרונות של קיצור (או כריתה?) צוואר הרחם לעומת כריתת רחם, ומה ההשלכות הפיזיולוגיות של ניתוח כזה, כמו גם אם זה אמור להשפיע על ההנאה המינית שלי ושל בן-זוגי וכדומה. האם תיקון הדלף יפתור את הבעיה של תכיפות ודחיפות במתן שתן? הנני בת 50 לאחר 3 לידות. אינני מתכננת לידות נוספות:) תודה!

25/02/2014 | 18:46 | מאת:

היתרון היחידי הינו טכני וקלות הניתוח למנתח. בגילך לנוכחות רחם או הימצאתו אין כל משמעות מבחינה רפואית (לא ניכנס לכל הנושא של משמעות הרחם לאישה). מבחינת הנאה מינית אין חשיבות לנוכחות או הימצאות רחם. תיקון הדלף לא יפתור את הבעיה שציינת, אלא רק דליפת שתן הנובעת ממאמץ בלבד!!!

27/02/2014 | 10:12 | מאת: חיפושית

תודה על תשובתך. השאלה אם לקיצור צוואר הרחם יש השלכה כלשהי מבחינה פיזיולוגית ומבחינת חיי המין. כמו כן, האם מקצרים או כורתים את צוואר הרחם? כרגע זה הניתוח שהוצע לי ולא כריתת הרחם אלא קיצור צוואר הרחם. אני מבינה שזה לא אותו דבר.