דליפות שתן בזמן ספורט לאחר לידה

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

25/11/2013 | 18:09 | מאת: סיגל

שלום רב, אני 7 שבועות לאחר לידה וברצוני לחזור לפעילות ספורט , אתמול בשיעור הראשון מאז הלידה כבר בתחילת השיעור שמתי לב שבזמן קפיצות אני מרגישה דליפה של שתן ללא יכולת לשלוט ומכך הפסקתי את הפעילות. השאלה שלי האם זה עוד מוקדם לחזור לפעילות ספורט (לאחר בדיקה אצל רופאת נשים הכל תקין) והאם בעיה זו עוברת לבד או שאני צריכה לעשות משהו על מנת שזה יעבור ואני יוכל לחזור לפעילות ספורט? תודה מראש

25/11/2013 | 19:32 | מאת:

כעיקרון בשלב כזה כבר לא צריך להיות דליפת שתן. במידה ודליפת שתן מתבטאת רק בקפיצות, אך לא בפעילות מאומצת אחרת כגון שיעול, עיטוש או צחוק, הייתי ממליץ על פעילות גופנית לא מאומצת כדוגמת הליכה וכן בפיזיותרפיה של רצפת האגן. במידה והיא מתבטאת גם בפעילויות לעיל גשי להערכה של אורוגינקולוג.