האם ויסקר או דוקסילין גורמים להפחתה בכמות השתן?

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

13/06/2013 | 22:16 | מאת: איריס

שלום וברכה, בת 40. 6 הריונות, 5 לידות. בדיקות סקר למחלות מין תקינות מלבד אורופלזמה. מזה שנתיים בריחת שתן מרובה יום לפני וסת. שאר החודש- לדוגמא: לאחר שתיה של 2 כוסות מים והליכה חצי שעה- מרגישה צורך לשירותים ויוצאת כמות מרובה של שתן. הופנתי לבדיקת אורדינמיקה. לא הצלחתי לשתף פעולה בבדיקה כיוון שהיה קשה לי להתרוקן לתוך אסלה נמוכה ולא הייתה לי בעיה עם סיום הבדיקה להתרוקן בשירותים. בכל זאת הגניקולוג נתן לי דוקסילין לחיידק+ וסיקר (5 מ"ג אחד ליום). נוטלת את התרופות כבר 4 ימים, שבהם אני יכולה לשתות הרבה מים ולצאת להליכות מרובות ובלי הרגשה שאני ממש ממש צריכה שירותים. כשאני כבר כן מגיעה לשירותים- יוצא לי הרבה פחות שתן ממה שהיה לפני תחילת הטיפול. האם הוסיקר או הדוקסילין גורמים להשהיה של תכיפות מתן השתן וגם לדילול השתן (מיעוט בכמות השתן שיוצאת בשירותים)? קצת חוששת שאולי תרופות אלו זה גורמות לי למעין עצירת שתן או שלא כל השתן יוצא ונשאר בכליות. נ.ב- הרופא הורה לעבור אולטרהסאונד לבדוק ריקון של השלפוחית לאחר שבועיים של טיפול עם וסיקר. תודה רבה איריס

16/06/2013 | 19:11 | מאת:

לפחות לפי הסיפור שאת מציינת כאן, את לא מתאימה לטיפול בוסיקר. הייתי ממליץ לך לעבור הערכה ע"י אורוגינקולוג.