לאחר כריתת רחם-בעיית התרוקנות

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

30/12/2012 | 16:08 | מאת: אור

6 שבועות לאחר כריתת רחם בלפרוסקופיה(גודל של 20 שבועות)קיימים לחצים,דקירות ,הרגשת מלאות ואי נוחות בבטן.בבדיקה אצל הגניקולוג נמצאה שלפוחית מלאה מאוד למרות שהתרוקנתי חצי שעה קודם לכן.לטענתו בעקבות הניתוח העצבים של השלפוחית נפגעו כך שיכול להיות שאינני מרגישה שהיא מלאה.מה אני יכולה לעשות כדי להחזיר אותה לתפקוד תקין? האם המצב הפיך? האם באמת נגרם נזק בניתוח לעצבי השלפוחית ואם כן מה אני יכולה לעשות או לשפר כדי לתפקד בצורה המיטבית?(מים,חומרים משתנים,להכריח את עצמי ללכת להתרוקן וכ'ו)

09/01/2013 | 14:21 | מאת:

לפני שהייתי מגיע למסקנה כל כך קיצונית של פגיעה בתפקוד שלפוחית השתן לאחר ניתוח שיגרתי זה, הייתי ממליץ על ביצוע בדיקה אורודינאמית כ- 3 חוודשים לאחר הניתוח.