בריחת שתן - אי נעמות רבה

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

26/11/2012 | 20:24 | מאת: פתרון ??

אני בת 39 אחרי 9 לידות ,סובלת מבריחת שתן מועטה כבר 5 שנים לפחות , ובזמן הריון זה חמור ומטריד . איך אפשר לפתור את זה ? [ רציתי לציין שאני עוסקת בספורט כל השנים - גם מורה לספורט וגם מתעמלת קבוע ] הפעם אני חייבת לפתור את זה סופי - אפשר לשלב את מיד אחרי לידה ? או לפני ? [ אני כעת בהריון חודש רביעי ] תודה

18/12/2012 | 07:22 | מאת:

לא ניתן לטפל בכך בעת הרריון, אלא רק לאחר הלידה. יש לעבור הערכה אורוגינקולגית מלאה כולל בדיקה אורודינאמית כ- 3 חודשים לאחר הלידה ובהתאם טיפול. בינתיים אולי פיזיותרפיה מכוונת לרצפת האגן יכולה להקל במקצת, אך לא תולה בכך תקוות רבות.