צניחת רחם

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

23/11/2012 | 18:29 | מאת: ליה

איך מתבצע הניתוח? כמה זמן החלמה? איפה עושים זאת שייכת לקופ"ח מכבי.

25/11/2012 | 12:21 | מאת:

קדם להחלטה על צורת הניתוח יש לבדיק אותך. לבדוק אם קיימת צניחה גם של הדופן הקדמי /או האחורי של הנרתיק. לבדוק במידה ויש גם דליפת שתן במאמץ על פי תשאול, בדיקה גופנית ובדיקה אורודינאמית. על פי כל הממצאים יש צרך להחליט על הטיפול המיטבי עבורך. ניתן לבצע את הניתוחים בכל בית חולים ציבורי או בבית חלים אסותא. ההבדל ביניהם: בבית חולים ציבורי - אינך צריכה לשלם דבר, אך אין לך זכות לבחור במנתח. בבית חולים אסותא את בוכרת את המנתח, אך יש צורך בדמי הששתתפות (וזאת על פי ההסכם של מכבי עם אסותא).