אבן בדרכי השתן - רצפת האגן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

11/08/2012 | 11:23 | מאת: אבי

שלום אני בן 57 לאחר כאבים בבטן עברתי בדיקה CT פרוטוקול אבנים: אבן במימדים כ- 5*3*3 מ"מ בשופכן התיכון משמאל , גורמת להרחבה קלה של השופכין של אגן הכליה. מוקד היפודנסי קטן לאפיון בכליה השמאלית להשוואה. יעוץ אורולוג :החולה נינוח אבן אינה חוסמת. קיבלתי טמסולוסין 0.4 למשך 10 ימים עם המלצה לשתיה מרובה . עברו 20 יום ובנתיים לא הרגשתי שהאבן יצאה למרות השתיה המרובה והתרופה . ברצוני לשאול מהם הסיכויים שהאבן תפלט לאחר 10 ימים מסיום הטיפול ? יש לציין שעכשיו אני לא סובל מכאבים . ומה לעשות אם האבן לא תפלט ולא יהיו כאבים ? וכיצד אני יכול לדעת ללא צילום CT אם יתכן האבן נפלטה ולא הרגשתי?ברצוני להוסיף כי לעתים יש לי כאבים חדים באיזור פי הטבעת שנמשכים כ 5 דקות ונעלמים האם זה קשור לרצפת האגן ואם יש המלצות לטיפול . בתודה רבה מראש

12/08/2012 | 08:56 | מאת:

לצערי אבנים בדרכי השתן הם לא בתחום עיסוקו של אורוגינקולוג. אתה צריך לפנות לאורולוג.