ניתוח להסרת רחם כחולת a.p.k.d

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

27/06/2012 | 21:10 | מאת: דיתי

אני אמורה לעבור ניתוח ניתוח להסרת הרחם, הייתי רוצה לעבור אותו בשיטת הלפרוסקופיה. כיוון שיש לי כליות פוליציסטיות נאמר לי שלא בטוח שזה אפשרי ע י הרופאה הנפרולוגית, הגניקולוג ביקש ממנה אישור. האם אכן כך הדבר ומה הם הסיכונים? אשמח לתשובה בהקדם כיוון שהניתוח בעוד מספר ימים וטרם התקבלה החלטה.

05/07/2012 | 10:12 | מאת:

הניתוח הלפרוסקופי יעיל בהשוואה לניתוח הרגיל בשל צלקות קטנות והחלמה מהירה יותר. מאידך במהלך הניתוח מנפחים את הבטן באויר עד לחץ בסיסי קטן ביותר. הרופאה נפרולוגית צריכה להחיליט באם לניפוח הבטן יש חשיבות מכרעת לתפקוד הכליות. לדעתי לא, אך היא צריכה להחליט.