ניתוח כריתת רחם

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

11/06/2012 | 00:27 | מאת: מודאגת

לפני 12 ימים עברתי נתוח כריתת רחם תת שלמה וסקרוקולפופקסי בגישה רובוטית. טרם הניתוח סבלתי מצניחה של אברי האגן ללא דליפת שתן,אך דחיפות כן. היום לאחר הניתוח מצב הדחיפות במתן שתן החמיר מאוד כל שעה מקסימום שעה וחצי עם צריבה קלה בסיום הטלת השתן.כמו כן כאבי בטן ולחץ בבטן התחתונה במיוחד בעת ישיבה ולחץ כשאני קמה ממצב ישיבה ועד לבצוע מספר צעדים. מבקשת חוות דעתך האם התופעה היא נורמאלית לאחר ניתוח?

11/06/2012 | 07:04 | מאת:

התופעה הראשונה הקשורה למתן השתן ככל הנראה נובעת מדלקת והייתי ממליץ על תרבית שתן ונטילת אנטיביוטיקה. התופעה השנייה נובעת מהשינויים האנטומיים באגן לאחר הניתוח והיא תחושה נורמאלית לאחר ניתוח כזה, שעם הזמן יחלוף.