שלום רב !!!

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

12/05/2012 | 20:17 | מאת: לילי

שלום רב !!! רציתי בבקשה לשאול, אני בת 64, אני סובלת מזה חמש שנים מבעיות במתן שתן. מרגישה צורך לעיתים מאוד תכופות לתת שתן, אחרי שאני נותנת את השתן יש לי כאבים בבטן התחתונה ביחד עם הגב. כמו כן אני מרגישה שקשה לי לגמרי להתרוקן מהשתן, כל פעם מרגישה שנשאר לי, צריכה לשבת הרבה בשירותים. כבר כמה שנים אני לוקחת מגוון של סוגי אנטיביוטיקה. בדרך כלל אחרי לקיחת האנטיביוטיקה ההרגשה יותר טובה, אבל אחרי זמן קצר שוב פעם אני צריכה לחזור לטיפול אנטיביוטיקה. כמו כן אציין שכשאני עושה בדיקת שתן בסטיק, תמיד מגלים לי דם בשתן ולאוקוציטים, לעומת זאת תרבית שתן בדר"כ יוצאת תקינה. 1. מסקרן אותי לדעת איך זה שתרבית השתן יוצאת תקינה ובבדיקת סטיק, יוצא שיש לי דם ולאוקוציטים ? 2. לאחרונה שלחו אותי לעשות בדיקה שאני מאוד מפחדת מימנה, בהפנייה של הרופא כתוב שהוא ממליץ על אורודינמיקה ובדיקות שתן ולא מבינה מדוע קיבלתי הביתה זימון לבדיקה ציסטואורתרוסקופיה + בדיקה ציטולוגית + בדיקת רופא גניקולוג, האם אלו אותן בדיקות שהפנה אותי הרופא ? 3. ניסיתי לחפש באינטרנט מידע על הבדיקה, כיצד היא מתבצעת, ולא מצאתי הרבה מידע, חוץ מזה שהרופא אורולוג ששלח אותי היה קצר רוח ולא רצה לפרט לי על פרטי הבדיקה, אם תוכל בבקשה לשפוך קצת אור כדי שאדע לקראת מה אני עומדת בתודה מראש לילי

15/05/2012 | 17:31 | מאת:

את באמת זקוה לבדיקה אורודינאמית ורצוי לבצע זאת בעת שתרבית השתן שלילית. בנוסף את זקוקה לציסטואורתרוסקופיה - בבדיקה זו מחדירים צינורית דקה שבקצה יש מצלמת וידאו קטנה ודרכה הרופא רואה על מסך חיצוני את מה שקורה בשלפוחית השתן. הבדיקה אינה כואבת וניתן לבצעה ללא הרדמה. היא אורכת כ- 5 דקות. לא כל אחד יכול לבצע את הבדיקה ורצוי לבצע את הכל בייעוץ ובבדיקת אורוגינקולוג.