צניחת איברים פנימיים ברצפת האגן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

20/03/2012 | 12:04 | מאת: דליה

אני בת 49. כבר כמה חודשים שמדי פעם בשעות הערב אני מרגישה בקרקעית האגן בליטות שנראות לי כמו צניחה של איברי האגן. נבדקתי אצל רופאת נשים והיא אמרה שבבדיקה שלה היא לא מרגישה כל בעיה. שהטיפול היחיד שיש במקרה של צניחת איברים הוא ניתוחי. היא המליצה לי גם להתחיל לעשות התעמלות פילטיס או יוגה שמיועדת לאיברים הנשיים. שאלותי הן האם מדובר בתהליך בלתי הפיך או שניתן לשפר ולתקן את המצב? האם יש תרגולי פיזיותרפיה או הדרכה במסגרת קופת חולים ב(כללית) במטרה למנוע החמרה של המצב? שאלה נוספת - אני נוהגת להתאמן על אופני כושר. האם זה מחמיר את המצב? תודה מראש!

20/03/2012 | 12:09 | מאת:

לדליה שלום. קודם כל יש צורך לבדוק אותך היטב בכדי לדעת אם יש צניחה, איזה סוג של צניחה, ודרגת הצניחה. במצבים הקלים פיזיותרפיה מיוחדת של רצפת האגן יכולה לעזור, במצבים המתקדמים יותר ואם זה מפריע לך רק טיפול ניתוחי. פיזיותרפיה ניתן לבצע במסגרת קופת החולים, ואת זקוקה להפנייה מיוחדת. פילטיס ומכון כושר יכולים להחמיר את הבעייה ולכן את צריכה לבצע זאת במסגרת מבוקרת במכון פיזיותרפי שמתמצא באימון של רצפת האגן.