אבן בכליה והריון

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

12/03/2012 | 12:52 | מאת: אירה

שלום רב, יש לי אבן בכליה בגודל 4 מ"מ שהוא שקוף ברנטגן. רופא אורולוג שלי הציע לי להתחיל בטיפול להמסת האבן בעזרת "אורליט" - חומר להמסת האבנים. משך הטיפול כ-3 חודשים, במידה ולא יצליח, אז עוד 3 חודשים. בנוסף אני מתכננת להיכנס להיריון בעתיד הקרוב (לאחר סיום הטיפול) השאלות שלי: 1. מה דעתך על טיפול להמסת אבן - האם זה לא מזיק ו/או מסוכן בעיקר מנקודת ראות גניקולוגית? 2. האם אפשר להיכנס להיריון עם אבן (נניח אני לא עושה טיפול כאמור), מה הם הסיכונים המיוחדים? תודה רבה, אירה

18/03/2012 | 08:42 | מאת:

רצוי לטפל בכך לפני שנכנסים להריון. לא מטפלים בטיפול שהאורולוג הציע לך במהלך ההריון. כמו כן התקפים של כאבים במותניים ודלקות בדרכי השתן והכליות יכולים להיות שכיחים יותר בנוכחות אבנים בדרכי השתן בעת הריון.