דם בשתן בהריון דחוףףףף

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

19/02/2012 | 01:01 | מאת: מירב

ד"ר שלום רב, אני בהריון בשבוע 30 כבר למעלה משבועיים שיש לי דם בשתן (שתן בצבע אדום) אין לי כאבי בטן ולא צריבה במתן שתן ולא מרגישה לחץ לתת שתן כל הסימפטומים של דלקת בשתן אינני מרגישה. אך אני מרגישה כאילו נפיחות באזור הפות שמפריעה לי ולפעמים במתן שתן זה מתנפח.פניתי בעקבות תופעה זו לרופא נשים שלי והוא שלח אותי מנת לשלול דלקת בשתן או אבנים בכליות. עשיתי תרבית שתן כללית שיצאה תקינה וגם אולטראסונד בדרכי השתן והכל יצא תקין אין אבנים ואין פגיעה בכליות. אני עדיין מדממת והרופאים לא מוצאים את מקור הדימום אני מואד מודאגת מה יכול לגרום לדם בשתן שאף אחד לא מצליח לעלות על הבעיה מה ניתן לעשות אני מאוד מודאגת. בבדיקת האולטראסונד הכל יצא תקין חוץ מהלבלב שלא היה ניתן לראות עקב ריבוי גזים. לפעמים יוצתא לי שתן נקי ולפעמים עם דם. אודה לך אם תייעץ לי מה לעשות והאם ייתכן שבדיקות דם לא מגלות דלקת או עלי לעדות בדיקה יותר מעמיקה של דרכי השתן על מנת לשלול דלקת או פגיעה בכליות??האם בדיקת אולטראסונד של דרכי השתן יכולה לשלול סופית או שישנה עוד בדיקה שאני יכולה לבצע בהריון.??? הרופא בבית חולים מצא אצלי אקטורפיון קטן בצוואר הרחם אך לא מדמם ושלח אותי לבדיקת צוואר הרחם ואמר כי יכול להיות שישנו פצע והוא מלכלך את השתן בדם. נשמע לי קצת לאר הגיוני כי אין לי דימום וגינלי מהנרתיק עצמו גם לא בניגוב.מה עלי לעשות.??? תודה ובברכה, מירב מירב

24/02/2012 | 13:53 | מאת:

יש לשלול בודאות מוחלטת כח הדימום לא נובע מההריון או מתעלת הלידה ורק אז לברר את דרכי השתן. בדיקה נוספת שהייתי ממליץ לך לבצע הינו ציסטוסקופיה - הסתכלות לשלפוחית השתן עם מכשור אופטי.