דלקות שתן חוזרות

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

08/10/2011 | 11:18 | מאת: צאלה

שלום רב , בסוף אוגוסט הגעתי עם דלקת כליות לפי לבית חולים שם שוחררתי אחרי אינפוזיה אחת בלבד אנטיביוטית לוריד לאחר כמה שעות עם טיפול אנטיביוטי לפה.יום לאחר מכן חום עלה והרגשה רעה חזרה , רופא המשפחה רשם לי ציפרדיקס 500 לשבועיים. בתם הטיפול בדיקה חוזרת+תרבית הראתה שיש לי דלקת, הוחלט לשנות לי לאוגמנטין וכיומיים לאחר הטיפול לבצע שוב בדיקה ששכל הנראה חוץ מהניטריטם הכל חוזר על עצמו.נאמר לי שאם תהיה דלקת חוזרת אאלץ לקבל זריקות .אני כבר די מיואשת לאור ההשלכות וההרגשה הכללית של התנהלות ממושכת מדי. מהי עצתך? האם יש עוד בדיקות שניתן לעשות כדי לוודא טיפול נכון הפעם? תודה

08/10/2011 | 19:01 | מאת:

לצאלה שלום וגמר חתימה טובה. לפי סיפור המקרה שלך את סובלת ככל הנראה מדלקת כרונית של דרכי שתן והכליות. יש צורך בביצוע US של דרכי השתן לאיתור פגם מבני (במידה וקיים) של דרכי השתן והיתי ממליץ על אנטיביטיקה ממושכת למשך כחודש כמניעה וכן על מעקב של אורולוג.