דלקות חוזרות בדרכי השתן יותר מ-4 שנים

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

24/12/2011 | 19:41 | מאת: אירה

שלום רב, אני בת 22 וסובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן יותר מ4 שנים. טופלתי בכל סוגי האנטיביוטיקה. גם כטיפול מונע. לקחתי ענבי דוב, חמוציות וכו'. עשיתי כבר בדיקות אולטראסאונד, מיפוי כליות, CT ולאחרונה ביצעתי גם בדיקת ציסטוסקופיה בזמן שהייתה לי דלקת כדי לקחת דגימות מהכליות והשלפוחית כדי לבדוק היכן נמצא החיידק. התוצאות של התרביות היו שליליות. עוד משהו מוזר זה שעשיתי לפני הציסטוסקופיה תרבית שתן וזה הראה שיש חיידק אי קולי בתרבית וכשלקחו את התרביות בצסטוסקופיה זה הראה תרבית שלילית. מהי הסיבה לכך? בנוסף, היה לי חשד לדיברטיקול בכליה השמאלית שהאורולוג שלי חשד שאולי משם מגיע הזיהום אבל לפי בדיקת הציסטוסקופיה זה לא הראה כלום. כרגע שוב יש לי דלקת...רציתי לדעת איזה עוד בירורים נוספים ניתן לעשות? נראה לי שניסיתי כבר הכל... הדלקת חוזרת לפעמים פעמיים בחודש ולפעמים פעם בשלושה חודשים...לפני זה היה לי את חיידק הקלבסיאלה וזה עבר אחרי שהשתמשתי ב2 אנטיביוטיקות שונות ועכשיו יש לי אי קולי...זה מתסכל כבר לקחת אנטיביוטיקה כי אחרי זה אני גם סובלת מפטריה... האם תוכל לכוון אותי אילו עוד בדיקות או טיפולים עליי לבצע? אודה מאוד לתשובתך!

25/12/2011 | 08:38 | מאת:

לדעתי עשית ברורו די מלא. אני מאמין שביצעת גם בדיקה גינקולוגית והיא תקינה. אולי שווה לבצע גם הערכה אצל אורוגינקולוג. במידה וכל הבדיקות תקינות, אני ממליץ על טיפול ממושך באנטיביוטיקה של כחצי שנה ואף יותר.

25/12/2011 | 12:13 | מאת: אירה

שלום שוב, תודה על התייחסותך!! אכן ביצעתי כבר גם בדיקה גיניקולוגית והיא הייתה תקינה. לגבי טיפול ממושך באנטיביוטיקה כבר עשיתי אתזה לפני כמה זמן לקחתי קודם אופלודקס ואז מקרודנטין חוץ מזה שהדלקת חזרה סבלתי גם מתופעות לוואי נוראיות... אין עוד פתרון חוץ מאנטיביוטיקה לזמן ממושך? זה הרי גורם נזק...