דיאטה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

26/07/2012 | 23:11 | מאת: gigit

שלום אני בת 30. בארבעה וחצי חודשים האחרונים ירדתי 16 קילו. זה התחיל מתפריט של 1200 קלוריות ביום. אני מרגישה לאחרונה שכל נושא הדיאטה הפך להיות מטרד בשבילי. אני היום שוקלת 71, והגובה שלי הוא 1.68 למרות המחמאות שאני מקבלת אני לא מצליחה לאהוב את הגוף שלי. אני רואה שרזיתי אבל עדיין נגעלת ממה שאני רואה. אני נשקלת כל יום, הורדתי את התפריט ל- 900 קלוריות ביום. אני כל הזמן חושבת איפה אני יכולה לקצץ עוד ומאיפה ניתן להוריד בכמות קלוריות.אני עסוקה הרבה בסיפרת קלוריות ואם אכלתי קצת יותר מרגישה אי שקט ואשמה נוראית על כך שאכלתי ועולה לי המחשבה לנסות להקיא רק שאני לא מסוגלת לעשות את זה. נמאס לי כבר!!! אני רוצה להרגיש טוב, אני בשבוע האחרון כל יום עם כאבי ראש. אני מרגישה שנכנסתי ללופ ולא יודעת איך לצאת ממנו.

שלום, לעיתים, דיאטה שהייתה מתוכננת, רצויה ומקדמת בריאות- הופכת להיות כזו שמאבדים עליה את השליטה.. במקום שהדיאטה תעזור לנו להשיג את המטרות שהצבנו לעצמינו כשהתחלנו בה (שיפור מצב בריאותי, דימוי גוף, בטחון עצמי וכד')- היא עצמה (הדיאטה) הופכת להיות המטרה ואנו הופכים להיות העבדים שמשרתים אותה. המעבר הזה בין דיאטה להפרעת אכילה הוא עדין, וקורה בדר"כ סביב נקודות רגישות של האדם (אם הקשורות באופי ואישיות ואם בנסיבות חיצוניות, בדר"כ במשולב..). מציעה לך לסייע לעצמך לצאת מהמעגל הזה בהקדם, כי ברור שהוא מזיק ואפילו מסוכן. פני לעזרה של דיאטנית וכן לטיפול רגשי של אנשי מקצוע המומחים בתחום. בהצלחה, קרן בלומנטל-יניר, מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה