בן 19 - הפרעת אכילה סלקטיבית ???

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

01/05/2012 | 09:49 | מאת: רותם

בני בן 17 ובקרוב אמור להתגייס לצה"ל (פרופיל 97) מגיל 12 הוא אוכל תפריט מצומצם מאוד הכולל אך רק: פיצה ופסטה (ללא רוטב), נקניק סלמי בלבד, יוגורטים בכמויות, פופקורן, פלאפל וצ'יפס, חטיפים (בעיקר במבה ובייגלה), גזר, מלפפון, תפוח וזיתים, ארטיקים ולחם. מידי פעם טועם דברים חדשים אך טוען שלא טעים לו. בדיקות דם תקינות. מה מוצע ? האם ניתן לפתור/לאבחן הבעיה ?

שלום לאבחון הבעיה נדרשת פגישת הכרות מקיפה, אך על פניו מדבריך נראה שבנך סובל מ"אכילה בררנית". אכילה בררנית נפוצה בשלב הילדות. אבל למרות שרבים מתייחסים לאכילה בררנית כאל שלב חולף שילדים עוברים, מבוגרים רבים הם אכלנים בררנים שמגבילים באופן הדוק את מה שנכנס לפיהם. הטיפול העיקרי באכילה בררנית היינו חשיפה הדרגתית למאכלים שונים, אך גם הבנת "ההיגיון" מאחורי הבררנות, בדיקת מחירים וכו'.. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

מנהלי פורום הפרעות אכילה