בדיקות לבירור קצב חילוף החומרים בגוף

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

08/09/2016 | 17:37 | מאת: ערן

שלום בשנות הארבעים, בתקופה האחרונה אני עולה במשקל (כמובן גם לא מצליח לרדת) על אף שאני אוכל פחות, וכן עושה פעילות גופנית מספר פעמים בשבוע. איך ניתן לבדוק את המטבוליזם של הגוף, והאם הוא גורם להשמנה/חוסר ירידה במשקל? בדיקת TSH מספיקה? T-4 T-3 FRET-4 מה רלוונטי ספציפית לאפשרות של תת פעילות? (בין אם מדובר בבעיה בבלוטה ובין אם מדובר בבעיה ביותרת המוח) וחוץ מבלוטת התריס, מה עוד יכול להשפיע על האטה במטובליזם שניתן לבדוק? תודה רבה

שלום ערן בשלב ראשון הייתי ממליצה לפנות לדיאטנית אשר תבדוק מה,כמה, מתי ואיך את האוכל לצד כמה אנריה אתה מוציא ביום - לעיתים אכילה מצומצמת מונעת ירידה במשקל, אכילה לא מסודרת ועוד סיבות רבות ואחרות. במידה ואתה רוצה לדעת בדיוק את קצב חילוף החומרים בגופך ישנה מערכת המבצעת מדידה של צריכת חמצן ופליטה של פחמן דו חמצני, ועל סמך נתונים אלה מחושב במדויק את קצב חילוף החומרים במנוחה. למייטב ידיעתי ניתן לבצע את הבדיקה בוינגייט ובהדסה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

מנהלי פורום הפרעות אכילה