אורח חיים בריא מול בעיות חרדה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

08/08/2016 | 21:51 | מאת: רן

שלום רב. יש לי בעיה. יש לי OCD והפרעת חרדה. אני מאז גיל ההתבגרות פעם שמן ופעם יותר רזה. בשנים האחרונות מאז שגילו לי את זה יש לי בעיה. ברגע שאני מתחיל להיכנס לאורח חיים בריא - המחשבות הטורדניות והפרעות החרדה גדלות וגדלות ואז רק שאני אוכל אוכל שמן מאוד, ג'אנק וכו', מן הסתם, אז החרדות יורדות לגמרי. מה עושים כדי לפתור את הבעיה הזאת? אני עם כרס די שמנה ולא מצליח לשים לכרס השמנה סוף.אודה לעזרה.

שלום, הפרעת OCD יכולה להיות מטופלת במגוון דרכים. האוכל הוא כמובן לא אחת מהן. טיפול תרופתי (אם נוטלים) יכול לגרום לעירור התיאבון (ולכן גם לעלייה במשקל), ואז כדאי לחפש טיפול תרופתי אחר. לעיתים, מחפשים הרגעה ונחמה דרך האוכל (ואז גם אפשר לעלות במשקל). מציעה לחפש את המקור שעומד תחת החרדה ולטפל בו באופן יסודי ומעמיק, ובמקביל לברר מהו התפריט התזונתי הנכון עבורך (בלי קשר לחרדה). יתכן שאורח החיים הבריא שאתה מתאר הוא לא מספק תזונתית עבורך ולכן מביא לצורך לצרוך עוד מזון. בהצלחה, קרן, פסיכותרפיסטית ומטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה