מבקשת ייעוץ

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

09/01/2015 | 08:46 | מאת: גליה 1212

אני בת 38 ומגיל 12 מתעסקת עם דיאטות עולה ויורדת. לאחרונה מתקשה לחזור לנושא הירידה. כל חיי הרגשתי שאכילה ריגשית מתלווה לבעיה. אני יודעת מה צריך ומתקשה להתמודד עם התזונה והתפריט לאורך זמן. אני מתקשה להתמודד עם רגשות שצפים ביומיום. כעס חשק למתוק לחץ עייפות...... אכילה הרי גזית מתלווה לזה כל הזמן ומאופיינת בחוסר שליטה. אני בערך 15 קילו מעל המשקל הרצוי ומחפשת לא מעט פתרונות. רציתי לפנות לטיפול ריגשי אך העלות של זה מאד גבוהה מחפשת קבוצה באיזור המרכז למרות שאני לא יודעת אם הטיפול יעיל בצורה הזאת. מאד מתוסכלת מהמשקל העודף. ברמה שמעסיק אותי בכל יום. אשמח לקבל ייעוץ.

שלום, כפי שאמרת בעצמך, אכילה רגשית מאופיינת באכילה הקשורה לרגש ולא לרעב. דרכה, נעשה ניסיון לפצות על תחושה לא טובה, להעניש על תחושה אחרת.. לפעמים אוכלים כדי לא להרגיש משהו, לפעמים דווקא האכילה לכשעצמה היא שמביאה להרגיש משהו (סוג של ריגוש שלא מצליחים להשיג באמצעים אחרים). עוד אמרת בעצמך, שאת יודעת מה לעשות ואיך. מה שכנראה חסר הוא עוד ידע על מה שמפעיל אותך לאכילה מהסוג הזה, עיבוד של הידע הזה וגם מה האכילה והמשקל הלא בריאים משרתים (לפעמים, עד כמה שזה אולי נשמע לא הגיוני- יש סוג של רווח משני). אלה הם דברים שעל אדם לברר עם עצמו, ובדרכ קל יותר לעשות זאת בליווי של איש מקצוע מהתחום הרגשי. אם טיפול פרטני יקר- אפשר לפנות לקופות החולים שם מוצע טיפול במחיר מופחת משמעותית. אני מאמינה שאין סיבה שלא תאפשרי לעצמך איכות חיים (ועיסוק יומיומי כפי שאת מתארת לא מאפשר זאת). בהצלחה, קרן בלומנטל יניר, מטפלת באמנות ופסיכותרפיסטית.

10/01/2015 | 22:01 | מאת: המשך לייעוץ

היי קרן מה אני ספי ציפי אמורה לבקש בקופת חולים. הרי זה לא טיפול פסיכולוגי צריך טיפול שעוסק באכילה ריגשית פרטני. השאלה מה הדבר הנכון שיעזור לי?.

שלום שוב, כל טיפול פסיכולוגי/רגשי אצל איש מקצוע שמבין בהפרעות אכילה יכול להיות לך לעזר. בקשי מהקופה רשימה שמית של המטפלים שנמצאים בהסכם, ותבדקי אם מי מהם מתמחה בעבודה עם הפרעות אכילה. בהצלחה, קרן בלומנטל יניר, מטפלת באמנות ופסיכותרפיסטית

מנהלי פורום הפרעות אכילה