הריון ובולמיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

27/10/2014 | 13:51 | מאת: רקדנית

שלום אני בהריון שבוע תשיעי לקראת עשירי ואני כבר שנים סבלתי מהפרעות אכילה (,האמנם לפני ההריון זה היה קצת יותר טוב כי הייתי יותר עסוקה ואני עוסקת בריקוד שזה ממעיט טיפה את הרעב מייד לאחר פעולה )אם כי תמיד היו עליות ומורדות...רוב בדיקות הדם שלי והשתן היו תקינות :מחוץ לכמות יחסית גדולה של תאי האפיתל בבדיקת שתן(22),והלימפוציתים בדם( 18.2) שאר הבדיקות היו טובות .אנני גרה בארץ ולכן הכל פה שונה ולכן עד שאראה את הרופא יקח עוד כמה ימים רציתי לדעת מה זה אומר ומה עליי לעשות בשביל למתן את תחושת הרעב שאין סופית שאני מרגישה.... אני רוצה לציין שגם אם אני מקיאה זה לא לגמרי עד הסוף ,ואכן שותה מייד בהדרגתיות מים עד לליטר,ואוכלת משהו קל בעיקר ירקות וחלבון ושותה וויטמינים שמיועדים להריון, פלוס אומגה 3 .אז מבחינת חסרים בגוף קשה להאמין שחסר לי הרבה... אך מבחינת נזק לגוף אני מודאגת ולא יודעת מה לעשות... אני כבר פניתי לפסיכולוגית פרטית פה והיה לנו פגישה אחת נעימה מאוד,אך אנני מרגישה שזה אכן עלול לסייע לי בשעת בולמוס בבקשה אשמח לעצות

שלום ראשית בשעה טובה ! שמחתי לשמוע שפנית לפסיכולוגית בעקבות ההיריון אך לצערי זה בהחלט לא מספיק !!! הפרעות אכילה בזמן הריון מחייבות טיפול עקבי וצמוד של דיאטנית ושל רופא נשים (כמובן שיש לעדכן את הרופא במצבך, כיוון שהריון במצב זה נחשב הריון בסיכון והטיפול בהתאם). נשמע שאת חוששת לענות לתחושת הרעב שעולה ומנסה בכול דרך להתגבר עליה מבלי לאכול... מנסיון בולמוסים נגרמים הרבה פעמים בגלל שלא מקשיבים לתחושות הרעב שעולות (אני תמיד אומרת שבכדי להקשיב לשובע ולעצור בולמוס צריך קודם ללמוד להקשיב לרעב), מעבר לכך עליך לדעת שגוף האישה מתוכנן כך שיגן קודם כל על שלמותו שלו, ולכן אם לא יהיו מספיק משאבים לקיים גם את העובר- הוא יפטר ממנו. לכן הפלות הן אירוע שכיח. בנוסף, גם כאשר ההריון מחזיק, קיימת סכנה שהעובר יוולד עם מומים (בגלל אכילה לא מספיקה) כגון היקף ראש קטן, חוסר בשלות, אי הבשלה של הריאות, משקל נמוך, בעיות התפתחותיות וצהבת. גם לאם נשקפים סיכונים כגון רעלת הריון, סכרת הריון, סיבוכים בלידה ולידה מוקדמת. ממליצה בחום לפנות לדיאטנית במהרבה. דיאטנית שמתמחה בהפרעות אכילה תדע לעזור לך לעצור בולמוסים בזמן אמת, לתת מענה נכון לרעב שעולה וכו'... בהצלחה רבה והריון קל עדי מילר דיאטנית קלינית

מנהלי פורום הפרעות אכילה