עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

02/11/2013 | 22:55 | מאת: אנה

שלום, יש לי חברה בת 18 שמעוררת דאגה בצורה קיצונית... היא תמיד היתה נורא רזה אבל בתקופה האחרונה זה כבר ממש לא נורמלי, היא עושה ספורט בלי סוף, וסיפרה לי גם שהיא מרעיבה את עצמה. תמיד היה לי ברור שיש משהו אבל בחודשים האחרונים זה פשוט מדרדר. אמא שלה מעודדת אותה להפרעות אכילה ולהרעבה, ובאופן כללי אין מה לדבר עם המשפחה שלה. אני שמה לב לסימנים מדאיגים כמו חיוורון נוראי, חוסר ריכוז, מצבי רוח מוזרים, חולשה ניכרת, והיא פשוט נראית רע.. מה גם שהיא מדברת על אוכל בלי סוף.. היא מכינה לעצמה אוכל רק כדי להסתכל עליו ולהריח אותו, ופשוט בעיסוק אובססיבי באוכל כל הזמן. אני קצת אובדת עצות, כי כמו שזה נראה אין עם מי לדבר, אף אחד בסביבתה לא יתמוך בה או יעזור לה, והיא לא נמצאת בשום מסגרת, ואני באמת לא יודעת איך לעזור לה לקבל עזרה וממי... אשמח להכוונה כלשהי כי אני באמת מאוד מאוד מודאגת. תודה!

שלום, מצבה של חברתך באמת מעורר דאגה, ואין ספק כי היא זקוקה לעזרה. בהיעדר יכולת לגייס משפחה או מסגרת (בית ספר/ צבא/ מקום עבודה) כל שנותר לך לעשות זה לשקף לה כח-ב-ר-ה את מה שת רואה ואת הדאגה שלך. חשוב במקרים כאלה לא להפוך להיות מטפלים של החברים (וזה קשה..). כמו כן- לא להיכנס לדיבור, בטח שלא למאבקים, על אוכל, ספורט, משקל וכו'. דיבור כזה בדר"כ מלבה את ההתעסקות החולה ולא תורם לה. במקביל- הייתי ממשיכה במקומך לצפות ממנה להתנהגות חברית שהייתה ביניכן טרום כניסתה למצב הקשה הנוכחי. לא לוותר על שיחות, מפגשים, תמיכה וכו/.. וכשהיא מתקשה ב"מילוי תפקידה"- להראות לה שמפרידה ביניכן הפרעת האכילה ולא מאפשרת לה להיות החברה שאת רוצה שתהיה עבורך, ולהיפך.. מקווה שהיא תמצא את הדרך לעזור לעצמה בבוא העת, כשתהיה מוכנה לכך (זה בדר"כ קורה כשהסבל הנגרם כתוצאה מהפרעת האכילה הוא גדול מדיי..). בהצלחה, קרן בלומנטל-יניר, מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה