אכילה סלקטיבית וסרוב טיפול

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

17/01/2020 | 08:27 | מאת: ג

שלום, מעל 30 שנים שאכילה בררנית היא בעייה מאד קשה אצלי. יכולה לספור על יד אחת את הדברים שאני אוכלת (כמובן שלא נוגעת בשום פרי או ירק, אך זה רק חלק). לאחר שהחלו תסמינים בעקבות זה פניתי לדיאטנית ששכנעה איתי לקנות מולטי ויטמין והביאה לי הפנייה למח' להפרעות אכילה. למרות שקניתי את המולטי ויטמין (לילדים, כי אני לא יכולה לקחת את של המבוגרים) הוא חודשים בצד כי אני לא מצליחה לגעת גם בו. הבעייה היא שכשהבאתי את ההפנייה לבי"ח נאמר לי כי כנראה לא יקבלו אותי בגלל שהם בעומס. לאחר שבוע יצרתי איתם קשר ונאמר לי שאני ברשימת המתנה ולא ידוע לכמה זמן. לפני כשבוע (חודש מההפנייה) הם יצרו איתי קשר שעשו ישיבה מקצועית ולאחר חשיבה הוחלט לא לקבל אותי. מאחר ואף אחד אפילו לא שוחח איתי בנושא אני קצת מתקשה לקבל את ה"שיקול המקצועי" שלהם. הסברתי להם כי הם המקום היחיד בכל אזור הצפון ואין לי למי לפנות מלבדם. ביקשתי גם לדעת מה הסיבה לסרוב אך לא ידעו לענות לי. אמרו לי שיבררו אך עד כה אף אחד לא חזר אלי. מה אני יכולה לעשות?

שלום, לאכילה בררנית יכולות להיות הרבה השפעות על הבריאות הפיזית וגם הנפשית. איני מכירה את הפרטים הרחבים של המקרה שתיארת ולכן מתקשה להבין את תשובת בית החולים. מציעה לפנות אליהם שוב, טלפונית או בכתב, כדי לנסות להבין לעומק. אפשר גם לפנות לקופת החולים שלך ולקבל דרכה טיפול תזונתי ורגשי. צר לי שאיני יכולה לתת מענה מפורט יותר לאור מיעוט האינפורמציה. אם תרצי- מוזמנת ליצור כמי קשר טלפוני ישיר (050-7739436). בהצלחה, קרן בלומנטל יניר, פסיכותרפיסטית ומטפלת באמנות (M.A).

מנהלי פורום הפרעות אכילה