אכילה בברנית אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

03/08/2019 | 16:08 | מאת: אור

בן 25, לא מסוגל לאכול ירקות ופירות (חוץ מתפוח) ואת רוב המאכלים שכוללים ירקות ופירות ורטבים כאלה ואחרים. אוכל בעיקר ג׳אנק פוד יבש (שניצל, צ׳יפס, המבורגר, פיצה וכו׳). יצא לי לפגוש אנשים בעייתים באוכל בחיי אבל אף פעם לא באותה רמה. איך אפשר לטפל בבעיה הזאת אם בכלל?

אכילה בררנית בהחלט ניתנת לטיפול. ראשית יש לאבחן האם אכן מדובר בהפרעת אכילה סלקטיבית. בהמשך לצד ההבנה כיצד ההפרעה התחילה, היסטוריה, השלכות, מחירים וכו' ניתן להתחיל ל"התאמן" ולהתנסות במזונות חדשים בחדר הטיפולים ומחוצה לו. בצורה הדרגתית כמובן לצד טכניקות להורדת החרדה ממזונות חדשים ומאתגרים. יש לציין שפעמים רבות כאשר הבררנות קשה יש לשלב תוספי תזונה כדי למנוע חסרים תזונתיים. ממליצה להתייעץ עם דיאטנ/ית מתחום ההפרעות אכילה. בהצלחה

מנהלי פורום הפרעות אכילה