האם אישפוז היא האופציה היחידה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

30/12/2012 | 21:55 | מאת: יסמין

שלום. ביתי סובלת מאנורקסיה שהולכת ומחריפה מזה כמה חודשים. לפני כחודש התחלנו טיפול במחלקה להפרעות אכילה בבי"ח. הם אומרים בימים האחרונים שהיא צריכה להתאשפז כי לא מצליחים לעלות במשקל. אני מאוד מודאגת מצעד כזה כי היא רק בת 11 ואני מפחדת שתיחשף בבת אחת למקרים מאוד קשים מסביבה. אני קוראת בפורומים השונים מה עובר על הנערות שמתמודדות עם אנורקסיה והלב נקרע מהסיפורים והחוויות הקשות. האם זה לא עלול להיות קשה מידי , אפילו מזעזע עבור ילדה צעירה שעוד לא יצאה אף פעם מהבית? האם אין אלטרנטיבה של אישפוז בית , או לפחות אישפוז יום? האם במחלקת אישפוז יש הפרדה לפי גיל, לפי חומרת המקרה וכו'? אשמח לתשובה בהקדם עקב דחיפות המצב. בתודה, יסמין

שלום יסמין, קיים שוני בין מחלקות האשפוז בבתי החולים השונים, אבל הפרדה מלאה (בהתאם לקריטריונים שציינת) היא כמעט בלתי אפשרית.. מתיאורך נשמע שבתך זקוקה לטיפול אינטניסיבי וכוללני. וחשוב שתדעי שישנן מסגרות שכאלה (לטיפול אינטנסיבי וכוללני בהפרעות אכילה)- ציבוריות ופרטיות. את מוזמנת ליצור עמי קשר טלפוני כדי שאוכל למסור לך עוד מידע (זה כמובן גם תלוי באזור המגורים שלכם). בהצלחה, קרן בלומנטל-יניר מטפלת באמנות 050-7739436

מנהלי פורום הפרעות אכילה