אאי הצלחה בירידה במשקל.

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

28/04/2018 | 17:30 | מאת: מלי

שלום עדי אני בת 59 שוקלת 82 קג נמצאת בקבוצת תמיכה כבר הרבה שנים ותקועה במשקל גם הרבה שנים. יש לי הרבה נפילות באוכל שבחלקן אני מאמינה שהן רגשיות ואני יודעת את הסיבות לריגשי אבל זה לא עוזר לי לשלוט באוכל. האם יש לך אי אילו רעיונות???

שלום, (אמנם פנית לעדי, אבל אענה לעניות דעתי..) אכילה רגשית, כשמה כן היא, "יושבת" על בסיס רגשי- שאת כנראה מכירה בעצמך. לפעמים המודעות לנקודות הרגישות יכולה לסייע ל"ניתוק" הקשר בין הרגשות לבין האכילה. חשובה ההבנה שהאכילה ממסכת ומסיחה מפני התמודדות עם תוכן רגשי שנמנעים מלהתמודד איתו. מניסיוני, תהליך של טיפול רגשי יכול לסייע בעשיית "סדר" בדברים, והחזרת כל אחד מהם למקומו (אכילה- למטרות הזנה, שובע והנאה ולא למטרת טשטוש). בהצלחה, קרן בלומנטל יניר, פסיכותרפיסטית ומטפלת באמנות (M.A)

מנהלי פורום הפרעות אכילה