ההורים קורסים-אנורקסיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

15/10/2012 | 00:00 | מאת: עדי

אחותי בת ה14 אובחנה כאנורקסית לפני בערך 5 חודשים,מאז היא מטופלת אצל דיאטנית קלינית באופן פרטי, עד עכשיו אין שום התקדמות, יש ירידה, עליה ושוב ירידה, המשקל ההתחלתי נשמר כפי שהוא באופן אדוק על ידה. הבעיה הגדולה היא דווקא לא היא. הוריי קורסים, אני רואה איך הם לאט לאט מאבדים שפיות ויותר מזה אמי מאיימת להרים ידיים ופשוט לאשפז אותה. המריבות ביניהם גדלות,ועם אבא שלי היא בקושי מדברת. אני בת 25, מנסה איך שהוא לשמור על שפיות בשביל כולם אבל לאט לאט אני מרגישה שגם אני נשברת.הטיפול של אחותי מול פסיכולוגית לא צלח ומאז גם הוריי לא משוחחים עם אף אחד מלבד אותה דיאטנית,אשמח לדעת איך אני בכל זאת יכולה לעזור, הם לא נותנים לי לקחת חלק בטיפול באחותי, מתוך רצון שאחיה את החיים שלי כפי שבת 25 צריכה לחיות אבל בעקבות זה כל הנטל הגדול עליהם ואני רואה אותם נשברים לי מול העיניים.תודה למי שיוכל לייעץ לי מה לעשות.

שלום עדי, הדאגה להורייך מובנת וגם מוצדקת.. הפרעת אכילה היא כזו שמי שסובל ממנה הוא לא רק האדם עצמו אלא לעיתים קרובות כל סביבתו, ובוודאי כשמדובר בילד קטין. קשה מאד להחזיק מעמד לאורך זמן מול העוצמות של הפרעת האכילה ולכן- א. חשוב שאחותך כ-ן תקבל טיפול רגשי כלשהו. הטיפול התזונתי הוא הכרחי אך לא מספיק במקרים האלה. ב. טיפול רגשי בגילאים כאלה מלווה בהדרכת הורים ע"י המטפל, ושם ניתן מענה- הן סביב ההתמודדות עם הילד (אחותך במקרה הזה) והן בתמיכה להם כהורים. ג. ישנה גם אפשרות לפנות לקבלת הדרכת הורים שאינה אצל המטפל של הילד, אצל מטפל רגשי/מטפל משפחתי מומחה בהפרעות אכילה (הוא בדר"כ יצור קשר עם המטפל של הילד, כמובן ברשות כולם, כך שתתקבל תמונה אינטגרטיבית שתשרת את כולם). מציעה לך להעביר להורייך את האינפורמציה הזו, ע"מ שכל המשפחה תוכל להישאר כפי שמשפחה אמורה להיות, ולא תאפשרו להפרעת האכילה לנגוס בעוד חלקים של חייכם.. בהצלחה, קרן בלומנטל יניר מטפלת באמנות.

06/11/2012 | 13:49 | מאת: יהודה

שלום עדי, ושלום לקרן ולעדי המנהלות את הפורום במקצועיות רבה. בעוד כשבועיים אנחנו פותחים קבוצת תמיכה להורים המתמודדים עם הפרעת אכילה של בנם/בתם. את הקבוצה ינחו המנהל הרפואי של המכון והדיאטנית הראשית והיא תקיף את הנושאים המרכזיים הכרוכים בהתמודדות הרגשית והיום יומית שלהם. לקבוצה יכולים להצטרף הורים שילדם איננו מטופל במכון והיא נתנת ללא תשלום. לרישום ניתן ליצור עמנו קשר. כל טוב ויישר כוח על עבודתכם. יהודה ניניו - מנהל מכון אגם, המרכז הרפואי רעות. [email protected] 03-6447420

מנהלי פורום הפרעות אכילה