אני אשמח לעזרה מקצועית או עצה לפחות..

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

07/10/2012 | 12:19 | מאת: אילנית

אאני בת 20. בשנתיים האחרונות עברתי הרבה שינויים בחייים..ובשנה האחרונה אני מתמודדת עם מלא לחצים ואחת הבעיות המרכזיות שלי זה הדחקה .אני מדברת על זה עם חברים על שקשה לי לפרוק ולהוציא את כל מה שאני מרגישה וסוחבת. ובכמה חודשים האחרונים יש עליי לחץ נפשי מטורף..היום אני יודעת שמה שיש לי זה הפרעת אכילה - אכילת יתר. שקלתי עד עכשיו 57 קילו ) אני מטר 75( ועכשיו אני שוקלת 62. מפריע לי וקשה לי יותר עם העובדה שאני אוכלת המון סתם כי רע לי ואני לא בבאמת רעבה. ועכשיו גם אני גם שונאת את הגוף שלי שהוא שמן יותר ורחב יותר ופתאום הבגדים לא מתאימים לי וכו'. אנני יודעת שאני זקוקה לעזרה מקצועית אבל אני מעדיפה שלא גם כדי שלא ידעו...אני רוצה לצאת מזה לבד ולא להמשיך עם המחלה הזאת. ואם אפשר גם דרך להתמודד עם כל הלחצים והדכאונות שאיתם אני ממתמודדת. תודה מראש.

שלום אילנית, קודם כל, על פי הנתונים שמסרת, הBMI שלך תקין (בעבר היה מתחת לנורמה!). יכול להיות שאת חווה את עצמך באכילת יתר, אך זה לא משתקף בנתונים, ולכן יתכן שכאן טמונה הבעיה. במקביל, ציינת התמודדות עם לחצים ודכאונות שכנראה מוסיפים על הקושי.. אני מבינה את הרצון להתמודד לבד, וזה לא בלתי אפשרי, אבל בדר"כ יותר קשה.. לא חייבים לדעת שאת בטיפול- תוכלי ללכת לטיפול באופן פרטי כך שהוא לא יירשם בשום מקום, וכמובן, שבכל מסגרת טיפולית שתפני אליה- מה שקורה בתוך הטיפול הוא חסוי ונשמר סודי בינך לבין המטפל/ים. בדרך כלל, כשמגיעים למצב של "לשנוא את הגוף", "להרגיש שהבגדים לא מתאימים" (בנתונים שמסרת)- זה בגלל שלחצים/ מצוקות/ פחדים/ קשיים שונים מושלכים על זירת הגוף.. שם הכי "נוח" לפרוק את הקושי, זה זמין ונגיש.. ועם זאת, כיוון שבדר"כ לא שם נמצאת הבעיה האמיתית, ההתמודדות הופכת להיות כפולה- הן עם הדבר האמיתי והן עם אכילה/ גוף.. ולכן, מציעה לך בכ"ז לפנות לקבל סיוע מקצועי שיפתח דרכים נוספות ובריאות יותר להתמודדות עם כל מה שעובר עלייך.. בהצלחה, קרן בלומנטל-יניר מטפלת באמנות.

20/10/2012 | 12:02 | מאת: irit

שלום אילנית, אני מכירה מטפלת מצויינת בעלת נסיון רב, מאזור ת"א שתוכל לעזור לך, לעובד איתך לעומק! כדי לעזור לך להתמודד עם כל שכתבת! אם רוצה פני אלי ואתן לך פרטים להתקשרות אליה! עירית

מנהלי פורום הפרעות אכילה