אינפוזיית מזון

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

18/09/2012 | 08:56 | מאת: רעוות

שלום אחותי (25) מאוד רזה וממשיכה לרדת במישקל דיברנו איתה (אני וכל המשפחה הקרובה) על עליה במשקל אך לטענתה היא לא מסוגלת. אמרנו לה שתלך לטיפול אבל היא מסרבת. רציתי לדעת אם יש אפשרות שתקבל מזון דרך אינפוזיה הייתה לנו שיחה בעניין ונראה שהיא לא מסרבת אני יודעת שזה לא פיתרון אך לפחות כמשהו זמני כי לבנתיים היא מאבדת את זה ולא שמה לב אני ממש דואגת לבריאותה. אני אודה לתשובה תודה רבה ושנה נהדרת.

שלום, ושנה טובה! את ומשפחתך דואגים למצבה הבריאותי של אחותך, וזה חשוב.. הזנה בזונדה או עירויים מתבצעים במיון או במחלקות האשפוז, ולכן אם זו האופציה היחידה שאחותך מוכנה לה- כדאי שתיגשו לרופא המשפחה שלכם, או ישר למיון.. כפי שאמרת, הזנה מסוג זה אינה פתרון לטווח הארוך (גם לא במחלקות אשפוז) ולכן חשוב שהיא תקבל טיפול כוללני (תזונתי, רגשי ואולי גם תרופתי) ע"מ להשיב לעצמה את עצמה.. כי כפי שאמרת בעצמך, מי שלא אוכל- "מאבד את זה".. לפעמים כדי להתחיל טיפול, בשלב הראשון, לא צריך להתחייב לכלום, פרט ללהסכים להתחיל אותו. שאר השלבים יתרחשו בתוך הטיפול עצמו. בהצלחה, קרן בלומנטל יניר מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה