הפרשות צהובות אוראופלזמה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

30/01/2016 | 22:46 | מאת: אנונימית בת 17

שלום, נמצא אצלי בבדיקות שתן STD ובדגימה מצוואר הרחם החיידק אוראופלזמה אורלטיקום/פרבום. אני סובלת מהפרשות צהובות וקצת ריח רע כבר חצי שנה. במשך כל התקופה פניתי לכמה רופאים ורופאות נשים וכל פעם קיבלתי טיפול באנטיביוטיקה מסוג שונה אך אף אחד מהם לא היה יעיל ולא ממש חל שיפור. שאלתי בפורומים ונאמר לי שיכול להיות שההפרשות הן לא בגלל חיידק האוראופלזמה ושהוא חיידק שכיח. חלק כתוב שהוא גורם לדלקות. כבר מאוד מבולבלת לגבי החיידק הזה וממה ההפרשות הללו. כיצד ניתן לאבחן אם ההפרשות הן נורמליות ופיזיולוגיות או אכן מהאוראופלזמה ?הכל התחיל מזה ששכבתי עם חבר שלי ללא קונדום(אני נוטלת גלולות) והתחילו לו הפרשות צהובות כיומיים-שלושה לאחר קיום היחסים הלא מוגנים. לי ההפרשות התחילו כשבוע וחצי-שבועיים אחריו. קיבל טיפול בדוקסילין ל10 ימים פעמיים ביום וההפרשות חלפו. לפני שקיבל את הטיפול עשה בדיקות ובבדיקות יצא שלא היה לו כלום,כלומר לא נמצא אף חיידק. האם זה הגיוני? הרי לקח דוקסילין וההפרשות עברו. ואני למשל לקחת 6 סוגי אנטיביוטיקה שונים ואף אחד מהם לא היה יעיל. כיצד ניתן לאבחן אם ההפרשה היא נורמלית? ההפרשה היא צהובה ולא זכור לי הפרשות כאלו בעבר.. האם האבחון הוא עי תרבית ואגינלית?מה עוד יכולה להיות הסיבה להפרשות? ואיך יייתכן שזה חיידק שחלק אומרים שהוא מסוכן וחלק לא.. תודה מראש

שלום לך איני רופאה ולכן לא אוכל לענות ספציפית. מה שכן נשמע שיש לך משהו שלא אובחן כנראה נכון ולכן לא קיבלת טיפול נכון. ממליצה לך לפנות לגניקולוגית ד"ר אחינועם לב שגיא גניקולוגית מומחית למחלות הפות , לאבחון מדוייק. מוזמנת להיות איתי בקשר לפרטים נוספים [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות