ללא רצון לסקס

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

23/11/2015 | 19:53 | מאת: הדס

הי אפרת, אני בת 33 נשואה כשנתיים לגבר שהיה הקשר הרציני הראשון שלי...התחתנתי בשל הרצון להקים משפחה. שנינו אנשים מרוצים מחיינו, ובעלי משרות טובות, ללא דאגות כלכליות או בעיות מיוחדת....הבעיה היא שאני לא נהנת לשכב עם בעלי (אנו מרקע מסורתי ולא שכבנו לפני)..יש לי רצון לסקס, אך לא איתו וגם לא עם אדם אחר ספציפי וכשעושים זאת אני נהנת..אך ללא הרצון הראשוני לעשות איתו...מדובר במשיכה? אולי חוסר חשק? אודה להארה (:

הדס שלום הרבה פעמים אנשים מבלבלים בין חוסר משיכה לבין חוסר חשק. משיכה זה עד כמה רוצים להתקרב לאדם מסויים, לגעת בו, עד כמה אוהבים את קרבתו ואפילו את ריח הגוף שלו..וזה משהו שברב המקרים מרגישים שהוא קיים למרות שיכול להשתנות מעט בתקופות שונות של הקשר. חשק לעומת זאת, אצל נשים הוא דבר מאד מורכב, הוא קודם כל פנימי- חשק בכלל לחיים שמשפיע על חשק מיני ויכול להתחיל בינך לבין עצמך קודם כל. היחסים עם בן הזוג, התנהלות הקשר, עומס, מתח ואפילו חרדה או דכאון או חוסר שינה יכולים להשפיע על החשק לבן הזוג.יש כאלה שאומרים שאף התנהגות בן הזוג יכולה להשפיע על החשק אליו. איני יכולה לדעת לעומק אם מדובר אצלך בחוסר משיכה לבן זוגך או בתקופה של חשק ירוד. האם חוסר החשק היה תמיד שם? האם היו תקופות שרצית איתו יותר סקס בעבר? אולי קרה משהו בחיים או ביחסים שלכם בתקופה האחרונה שהשפיע? גם רקע מסורתי, אם קיבלת חינוך של להימנע ממין לפני החתונה, יכול להוביל אולי למעצורים לגבי סקס שיתכן ונתפסים אצל כחוסר משיכה או כחוסר חשק. מה שאני מציעה לך הוא להגיע למספר שיחות יעוץ של טיפול מיני כדי לזהות מה בדיוק קורה כאן, אם זה ממשיך להפריע לך. מוזמנת לפנות במידה ויהיו עוד שאלות [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות