איך יודעים מי רציני ומי רוצה סטוץ?

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

27/05/2015 | 23:20 | מאת: יעל

שלום, יש לי בעיה אולי גם רגשית טואני מתקשה להתקשר ולסמוך על מישהו כלומר לא מתאהבת מהר ובעוצמה ואח"כ מגלה שזה לא מתאים . אני דווקא צריכה את הלאט.. אולם זה לא מצליח לי מאז שאני זוכרת את עצמי כבר בדייטים ראשונים חותרים למגע מסיבי וקשה לי ומבלבל לי. אני תמיד חשבתי שלא רציניים וברחתי התחלתי לחשוב מה בפגישה השלישית חמישית מיטה? ואני עדיין הרי לא אדע אם אני רוצה וטוב לי בקשר.. אולי גם מין מרתיע אותי כי זאת פעם ראשונה. בכל מקרה התנזרתי מלתת טלפונים ויש לציין שלא מתחילים איתי בחורים שאני קצת מכירה אלא רק מיציאות כך שממש קשה לי. אין לי גם ביטחון עצמי גבוהה ולמרות שמתחילים איתי הרבה אני לא אוהבת את המראה שלי או את גופי ויש דברים שאני ממש מפחדת לחשוף כמו החזה שפשוט שטוח ויש גם הערות בנושא ממש קשה לי עם זה. בכל מקרה לא מצאתי מישהו שאיתו אפשר לפתח חברות וגם לא כזה הייתי פעילה בלמצוא. תמיד התביישתי שאני בתולה ובתכלס כולן נולדות ככה בהתחלה אבל זה שוב האופי שלי המודעות יתר לא יודעת למה לא הייתי כמו כולן. הזמן עבר ו... כלום! הגעתי למסקנה שאני לא מסוגלת להיות בדפוס הזה של הדייטים שאני שזה מלחיץ אותי נורא הבושהשלא הה לי חבר וכך יותר ויותר התנזרתי. גם אני אף פעם לא יודעת מי רציני ומי סתם.. הרי אומרים כל כך הרבה דברים ואח,כ מתהפכים ואני כל כך רגישה ופוחדת להיפגע מכלום אני לוקחת דברים קשה בכל מה שקשור לזוגיות אני לא חסינה וכך העדפתי להימנע מכאב ראש הזה. יוצא מצב שאין לי ניסיון זוגי אפילו. נהיה לי תסביך אחרי כך מה שאני קוראת שאנשים כותבים באינטרנט, על לבזבז עם מישהו את הזמן נניח 3 חודשים ואז להגיע למיטה ולגלות שהוא על הפנים. גם הרבה דברים שקשורים במגע דיי לא נראים לי נעימים. אגב אני לא בן אדם שאוהב מגע אז מה יהיה בזוגיות? בקיצור כעת שאני יוצאת עם מישהו הם מבינים שלא הייתי בזוגיות ולא רוצים אותי כי זה תמוהה בייחוד שהיום כולן זורמות. קשה לי לשקר אבל הם רוצים לדעת על ההתחלה דברים. אני לא מבינה למה בורחים בגלל זה? זה כאילו לא שווה להשקיע בי מה שעוד יותר מוסיף על הסגירות. השאלה איך יוצאים עם מישהו ומספרים לו? הם ממש דורשים את זה על ההתחלה. יצאתי לפני כשבוע עם בחור ששאל והתחמקתי ואגב כל הדייט מישמש אותי ולא אהבתי ובסוף שבתקשר שאל שוב אני רוצה לדעת ושיקרתי לגבי קשר שבעצם מעולם לא היה ואז רצה לדעת מי ומה ולא נתתי תשובה ואז הוא כעס ונעלם. איך אני אגיש לו שאין לי ניסיון? אגב אני ממש מבוגרת בת 37 ואני לא יודעת איך הגעתי מצב הזה של ביישנות ותסביך שכזה אולם אני יודעת שחלק נכבד מחיי פשוט העדפתי להיות בלי זוגיות אולי זה בגלל פחד אני לא יודעת פשוט זה פחות סטרס בחיים. תודה מראש

שלום לך, את מתארת הרבה מצוקה והמון קשיים בסיסיים בבת אחת: קודם כל מתן אמון בגברים- את באה מתחושה של חוסר אמון ולכן הקשר שאת יוצרת הוא לא אמיתי ולדברייך את " משקרת" כדי שירצו אותך. נושא האמון הוא נושא של אמון בכלל בקשרים ואני מניחה שאצלך הוא לא מתחיל בקושי לתת אמון בגברים אלא קושי לתת אמון בכלל בקשרים. מה שמביא אותנו לאיך בכלל את יוצרת קשר? לפני שזה גבר זה בן אדם שקודם כל צריך ליצור איתו קשר חברות, להתקרב אליו , להכיר אותו ושהוא יכיר אותך עוד לפני שמגיעים למגע ולסקס. אחר כך- נושא המגע והמיניות, שגם שם יש לך קושי, איני מכירה אותך, אך נכון לבדוק מה מקורו? וממה הוא נובע? כשכל אלו חסרים לך, בטח שלא קל לך ליצור קשר זוגי. ולא דיברתי כאן בכלל על דימוייך העצמי, הגופני והנשי שאיתו את צריכה ללמוד לחיות בשלום. בקיצור, יש הרבה דברים שנכון לך לבדוק ולרפא לפני שאת יוצרת קשר עם בחור או נכנסת לזוגיות. אני ממליצה לך בחום ללכת לטיפול. נראה לי שטיפול מיני כאן כולל הכל ויכול מאד לעזור לך- גם בנושא דימוי הגוף, מגע ומיניות וגם בנושא הקושי ביצירת קשר. מוזמנת לפנות במידת הצורך ואשמח לסייע [email protected] אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות