אפרת אני מעוניינת ביעוץ אשמח להכוונה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

25/10/2014 | 21:01 | מאת: אור

הי, אני אשמח אם תכווני אותי לאיזה סוג טיפול אני זקוקה פסיכולוגי או מיני(סקסולוג)?? ואם התשובה שלך תהיה פסיכולוג אז אשמח אם תכווני אותי באיזה תחום התמחות. אז בקצרה: יש לי ביטחון עצמי נמוך אני מאוד ביקורתית ושיפוטית כלפי עצמי מודעות יתר גבוהה. יש לי גם דמוי גופני נמוך ( לא משנה מה אחרים רואים בי) לא מרגישה מינית/ סקסית מתביישת בגוף שלי וזה מונע ממני להיות במערכת יחסים כלומר כל בחור שיתחיל איתי אני מסרבת לו כי אני יודעת שבשלב כזה או אחר זה יגיע למגע גופני. אני נרתעת ממגע באופן כללי אולם עבדתי על עצמי בקשר לכך. מאחר ואני מודעת לבעיה אני מנסה לעבוד על עצמי אבל זה לא עוזר ברגע האמת. בעצם יש לי בעיה של חרדה כנראה מדחייה!!! ואני חושבת שקשה להיות בקשר גופני אם לא משוחררים ומרגישים טוב עם הגוף. אני סבורה שכל התסביך הזה נובע ממה שהחברה שדרה לי תמיד יש ציפיות מסויימות לגבי הגוף ומה שלא כך זה פסול אפשר גם לקרוא תגובות של אנשים בכתבות שמתפרסמות פה ושם. כך שאולי אני לכאורה מושכת בחורים אבל יש הרגשה שברגע החשיפה תתגלה האמת. הבעיה שלי שאני רזה מידיי ושטוחית לגמרי ותיד צחקו עליי. אני יודעת לכשיש בן זוג אוהב ותומך או איך שקוראים לזה אמון וחברות וקבלה עצמית לכאורה מרגישים בנוח אבל אצלי מעולם לא היה בחור כזה!!! תמיד הם חרמנים על הפגישה הראשונה ומפה נובע עוד לופ שבגללו אני נרתעת מליצור קשר עם גברים כי כל המגע הזה לא נעים לי בכלל. אין כימיה מאז שאני מכירה את עצמי תמיד היה נושא המיניות כי אני מושכת בחורים ובעבר גם מבוגרים ואני הייתי קטינה. זה ממש סקסיזם מרגישה זול כמו גוש בשר שלאף אחד לא איכפת ממני מהרגשות שלי. אני מבולבלת לא יודעת אם הבעיה אצלי או שלא הכרתי את הנכון. דבר אחרון שאוכל לומר זה שנוצר כדור שלג של חוסר ניסיון שגורם אף הוא לרתיעה. החברה אצלי תמיד לחצה ורצתה לדעת אם אני בתולה או לא. לבנות אחרות שאני רואה לא עשו את המוות על הגוף שלהם או על נושא הבתולין וכמעט לכל אחת היה חבר ראשון סבלני וכו'.. כך שבאמת אני לא יודעת אם יש לי בעיה או שככה יצא הגורל להיות בסביבה לא תומכת. מצד שני, אני מרגישה שכיום כבר באמת יש לי חוסר ביטחון עם הגוף שלי כך שאם אמצא את הנכון תהיה בעיה שלא ירצה אותי בגלל שלא הייתי בקשר ושוב יש את עניין ההתמנעות מראש לקשר כי אני פוחדת לנסות. אשמח לתשובה בהקדם תודה

אור שלום, את נשמעת בחורה מאד אינטיליגנטית ונשמע שיש בדברייך המון מחשבה ובחינה עצמית. אני שומעת ממך גם את המצוקה והכאב בהם את נמצאת סביב דימוי הגוף שלך, תפיסתך את עצמך לעומת מה שנראה לך שמצופה ממך חברתית וההשפעה של כל אלו על הקושי שלך ביצירת קשרים עם גברים ועם מגע ומיניות. אם את שואלת לדעתי נשמע שנכון לך ללכת לטיפול מיני. טיפול מיני הוא בעצם טיפול פסיכולוגי שבבסיסו מתייחס לסימפטום המיני והקושי ביצירת קשרים ומסייע לך להבין ולפתור את הקשיים והמצוקות הגורמים להם. מסייע לך גם ללמוד להתמודד ולשנות את הדברים. במידה ואת מעוניינת בטיפול מיני, אוכל לסייע לך למצוא מטפל מתאים לפי מקום מגורייך. מוזמנת גם להיות איתי בקשר למייל: [email protected] ואשמח לסייע לך . בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות