אורגזמה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

27/10/2011 | 22:30 | מאת: שואלת

אני אף פעם לא מתליחה להגיע לאורגזמה. אני מאוד נהנית מהסקס ואני מאוד אוהבת ונמשכת לחבר שלי אבל, למרות כל השיטות והמאמצים מצידו, אני אף פעם לא מצליחה לגמור. קראתי קצת באינטרנט וראיתי שיש קשר בין תת משקל לאורגזמה. אני בתת משקל לא גדול כבר הרבה שנים בגלל אנורקסיה. יכול להיות שזה קשור? אני לא בטוחה שאני יכולה לקשר בין הדברים כי אני עליתי במשקל וכבר יותר מחצי שנה שיש לי מחזור די סדיר. תודה

שלום לך, את מציינת כי את סובלת מאנורקסיה. לא ברור לי אם סבלת בעבר, או את סובלת היום, בכל מקרה ולפני הכל מה שמחייב אצלך קודם כל טיפול היא האנורקסיה והשלכותיה הגופניות והנפשיות. לא ברור לי גם, אם אי היכולת שלך להגיע לאורגזמה היתה מאז שאת זוכרת את עצמך, או שהיא החלה עם האנורקסיה. ידוע כי לאנורקסיה השפעות מרובות על דימוי הגוף שנתפס כשלילי - נשים אנורקטיות לא אוהבות את גופן ומנסות לשנותו על ידי הרעבתו. תופסות עצמן כלא מושכות , לא יפות ובטח שלא מיניות או סקסיות. בנוסף, יכולים להיות גם שיבושים הורמונליים כתוצאה מהאנורקסיה, שיובילו לשיבושים במחזור החודשי, בעיות פוריות, ירידה בתשוקה מינית, חשק מיני ועקב כך גם קושי ביכולת להגיע לאורגזמה. אצל חולות אנורקסיה- ההתעסקות באוכל ממלאת את כל כולן ואז אין מקום לעיסוק במיניות . אני שמחה שפיזית את מחלימה, עלית במשקל ויש לך מחזור סדיר, אך אולי דברים עמוקים יותר מטרידים אותך כמו: דימוי גוף שלילי, שממוביל גם למעצורים ויוצר חסמים במיניות ומול בן הזוג. השינוי הנפשי יכול להיות ארוך וממושך יותר מהשינוי הפיזי בתהליך ההחלמה ואולי זה מה שמבלבל אותך כי את חושבת שהחלמת. הייתי מציעה לך לשוחח עם בן זוגך על הדברים ולשתף אותו, בעיקר כדי לקבל תמיכה לקשייך ולא להתמודד איתם לבד. הייתי גם מציעה לך לפנות לטיפול סקסולוגי שיבדוק את עמדותייך היום לגבי גופך, תחושותייך לגבי עצמך ותחושת המיניות שלך, יתכן שיש עוד עבודה נפשית לעשות בתהליך ההחלמה שלך. בכל מקרה, מאחלת לך התמודדות קלה בהמשך.

מנהל פורום מין ומיניות