רגישות יתר לאחר אוננות

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

27/11/2020 | 15:45 | מאת: מודאגת

לפני שבוע בגיל מאוחר יחסית בפעם הראשונה אוננתי על ידי הדגדגן אני בתולה אני לא יודעת אם הגעתי לשיא אבל כן היו רעידות ברגליים, תחושה של זרמים אבל מאז שבוע שלם שאני מרגישה רגישות יתר בדגדגן , שהוא רגיש ו"מגורה מינית" אין כאב וזה כל כך לא נעים אין פציעה חיצונית , אין שפשוף תחושה ממש מציקה לא נותנת לי מנוחה לא יכולה לעשות פעילות גופנית , לעמוד , לשבת אפילו בכיתי ונכנסתי לחרדה מזה ומה שעצוב לי שזה גורם לי להתחרט שבכלל ניסיתי להתחבר לנשיות ולמיניות שלי ואני חוששת שהתחושה הזו בדגדגן לא תחלוף. זה ממש מפחיד אותי כתוב שלפעמים שהדגדגן לא מגיע לשיא שלו אז הוא נשאר מגורה אבל השאלה אם שבוע . יכול להיות שזה יושב על משהו ריגשי ? תודה

שלום אם הגעת לחקירה של גופך בגיל מאוחר יחסית, אני מניחה שהיו הרבה מעצורים או דברים שמנעו ממך לעשות זאת קודם, אז יתכן ויש לך מחסום ריגשי כלשהוא סביב נושא האוננות. אני שומעת ממך מצד אחד רצון להכיר את גופך ומצד שני אשמה, המגע בגופך לדברייך עורר תחושות שאינן מוכרות לך ואפילו היו מטלטלות, כיון שהן חדשות ואולי מפחידות.. תחושת הרגישות אחרי מגע בדגדגן עוברת, והנאה מאורגזמה דגדגנית היא דבר שהגוף יכול להתרגל אליו ואמורה להיות מאד מהנה. להערכתי גם ההתרגשות של הגילוי והפעם הראשונה ואולי מעצורים רגשיים שהיו בך קודם, תרמו לתגובתך המאד עוצמתית ולחשש שלך מלגעת שוב.. אין סיבה שתרגישי כך, אם תכירי את גופך לאט לאט תביני למה הוא זקוק ולאיזו עוצמה. מדובר בדבר בריא וטבעי ונכון שלאט לאט תלמדי להתרגל אליו גם פיזית וגם נפשית. מאמינה שבהמשך החשש מכך ירד, וגם תרגעי נפשית וגם יותר תביני לאיזה מגע בדיוק את זקוקה. בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות