שטוחית- בעיה ביצירת קשר דימוי גוף נמוך ובתוליות

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

13/02/2020 | 16:30 | מאת: ד

שלום אפרת, לצערי זה התחיל מגיל צעיר כי גם הייתי מאוד רזה אז כל הזמן ובעצם כל החיים חטפתי ביקורת על המראה שלי. זה התחיל ממורות בבי"ס שנתנו הערות שהיו קוראות לי ללוח.על הרזון. גם היו לי כינויים ביסודי. ובעצם גם המחזור איחר לבוא וראיתי איך כל הבנות מתפתחות ואני לא. אז גם הייתי רזה גם בלי חזה שמצריך חזיה והרגשתי פגומה. בים היו יורדים עליי ובקיצור לאט לאט הסתגרתי ושנאתי מאוד את הגוף. נראה לי שבערך מאז תמיד סירבתי להצעות של בנים לצאת כי התבישתי. היה לי גם גשר בשיניים.. אבל נושא הרזון המשיך ללוות אתי בכל מקום עם ההערות ברחוב, במשפחה ולכל מקום שאני נכנסת. זה גרם לי לתדמית שלילית לא הרגשתי סקסית ובעצם כל נגיעה היתה מריעה אותי. לא הצלחתי להשמין. אבל עיקר הבעיה ורגשי נחיתות זה החזה. היו על זה המון הערות גם מצד בנים אז פשוט הפסקתי לצאת. מה גם שבכל דייט ראשון היו להם הערות על המראה אז אם ככה אני עם בגדים מה יהיה כשאני בלי? בקיצור הרגשתי שמי מתחיל איתי זה בגלל המראה אבל אח"כ כאילו מתחרט.. וגם ככה קשה לי עם קרבה גופנית במצבי בטח כשאין עוד קרבה רגשית. יצא מצב של לחץ חברתי עם נושא הבתוליות ובחורים ששמעו שאני בת 24 ולא היה חבר גם נרתעו וזה התגלגל.. לסוג דיכי... כאילו שיהיה מישהו מתאים זה יקרה אבל לא. כי כל הבחורים שיצא לי להכיר זה לא רקע משותף קודם. לסיום אני במצב שגם אם יתחיל איתי מישהו סבבה יהיה לי מעצור. כלומר רק קשר עם מישהו שהוא נניח ידיד שרואה אותי כפי שאני את האישיות יהיה לי נוח ריתו וגם לא בטוח אני מאוד סגורה עם לחשוף את הגוף עם מגע. זה משורש בי. אני גם יודעת שלא כולם יאהבו אותי עירומה הרבה מדברים על דחיה ומצד שני הרבה אומרים שהגוף יפה.. אבל מה שחשוב זה מה שאני ואני כבר מתקשה לאהוב את עצמי באופן כללי. מה עושים? ואיך מוצאים מישהו שחזה זה לא עניין בשבילו?

19/02/2020 | 12:04 | מאת: פיף ותלתול

את יודעת שלא כולם אוהבים בלונדיניות? או גבוהות? או עם משקפיים? או עם חזה גדול? או רזות? יש מלא העדפות ויש מקום לכל אחד ואחת. משהו שלמדתי בנסיוני הדל בחיים - אם יש לזה קטגוריה פורנוגרפית, יש יותר מאחד שאוהב את זה. ואותו הדבר בנושא רזות ובעלות חזה שטוח או קטן מאוד. השאךה היא איך תמצאי מישהו שחזה שטוח זה לא עניין עבורו בעוד שעבורך זה נושא די רציני. אם מצבך הכלכלי מאפשר נסי לשקול הגדלת חזה קטנה. מהיכרות עם ידידה שעברה ניתוח היא מרגישה בטחון עצום שלדבריה לא היה לה. בכל מקרה, מה שתבחרי, תזכרי שהדבר שהכי מושך גברים זה בחורה שבטוחה בעצמה. שכבתי עם מישהי שמנה עם חזה קטן-בינוני. מאוד לא פרופורציונלית,אבל מטופחת ומרוצה מעצמה. זו אחת החוויות המיניות הטובות שעברתי. יהיה בסדר

שלום לך אני חושבת שלפני שאת מחפשת מישהו אחר, את צריכה קודם כל למצוא את עצמך וללמוד לאהוב ולקבל את עצמך. ללמוד להרגיש נח עם גופך ומיניותך כי באמת יש מיגוון של העדפות לאנשים , יש כאלה שאוהבים רזות, יש כאלה שאוהבים מלאות, יש כאלה שאוהבים בלונדיניות ויש כאלה שאוהבים כהות... זאת לא הנקודה הנקודה היא האהבה העצמית שלך ואיך את מתחילה להרגיש טוב עם עצמך ועם מי שאת, וזה עוד לפני בכלל שאת יוצרת קשר. בעיני נכון לך ללכת לגורם מקצועי, אם פסיכולוגית או מטפלת מינית מוסמכת ולחזק בשלב ראשון את עצמך, ואת דימוייך ותפיסתך העצמית. אשמח לעזור [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

20/02/2020 | 19:13 | מאת: ד

מה שלא הבנתם לא את אפרת ולא תלתול. זה כשאני יוצאת עם מישהו יש גם ביקורת!! איך אפשר להיות עם מישהו שבקושי מכיר אותך טכבר לא מרוצה? נכון יש העדפות... אבל שהרוב קובע ששמנה זה מגעיל וששטוחית לגמרי זה גבר... זו בעיה היום אני יותר גדולה אז אני אכן לא מרגישה שאני פגומה לא מפותחת ולא נשית. אבל זה יצר בי חרדה במיוחד שאני יוצאת כבר עם בחורים ולא נערים וזה אשכרה אישו. על הדייט הראשון. הערות. כמו איזו רזה!! מה לא ראית שהתחלת איתי? או דיבורים על החזה ואילו על סקס ושאלות מעצבנות על גברים קודמים.. אני לא מבינה את כל נושא השיווק העצמי וכל השאלות הלא נעימות האלו ואז בו בזמן בא להן לנשק אותי שזה כבר דוחה והכל נראה לא רציני. אני לא חושבת שיש לי מה להמשיך בקשר עם בדייט ראשון בחור מדבר שהחזהשלי קטן או כל מיני דברים שמפריעים לו גוף שלי או שאפילו בדייט השני פתאום שם לב. גם אני שמה לב לפגמים בבני זוג ולא מעירה. אם לא טוב אפשר לחתוך אפשר גם לא להתחיל למה להעביר ביקורת?? בכלל כל ההתעסקות בחיצוניות וכאילו פתאום לא עומדת בציפיות נותן הרגשה לא טובה מה גם שזו ביקורת אז איך את רוצה שאפשר יהיה להמשיך קשר עם בחור כזה וכמובן שזה גורם לחרדה עם אחרים מה יקרה כאשר תהיה יותר התקרבות... את בעצם אומרת שתהיה ושאני לא צריכה להתרגש? אבל כהרוב המכריע מעיר לך את חושבת שזה באמת מום

20/02/2020 | 19:50 | מאת: אחת

לידע כללי.. ניתוח להגדלת חזה זה משהו זמני כלומר כל 10 שנים צריך לעבור שוב ניתוח בהרדמה כללית להחליף שתל זה לא לנצח.

שלום לך את מבינה שאם זו בעיה שהתמודדת איתה כל החיים, תשובה קצרה אחת בפורום לא תוכל לפתור אותה, בטח לא פתרון עמוק ויסודי. קשייך מצריכים טיפול מעמיק ותהליך מסויים של הבנה של קשייך לעומק ולמידה כיצד להתמודד איתם. כאמור אשמח לעזור אבל יש צורך בתהליך טיפולי לשם כך. בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות