איך לכבות את היצר ולהמשיך בחיי

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

20/10/2019 | 00:16 | מאת: הנשוי המתוסכל

העלתי את השאלה בעבר, אך אני מרגיש משיחות עם חברים שאני לא היחיד וצורך לחדד את הנושא. אני נשוי סביב גיל 40, יש ילדים, וסקס אם קיים, מתרחש אחת לחודש, וגם אז הוא טכני מביא לפורקן אבל לא מהנה. פרידה לא עומדת על הפרק בעיקר מהבט כלכלי טיפול זוגי מיני לא הוביל לשיפור וכל היבטי חוסר החשק מצד אשתי נטחנו עד דק כולל נסיונות ממושכים להחייאת התשוקה. אין כלום. זה מת. גם בגידה אינה אופציה. אוננות לא מביאה הנאה למעט פורקן ובעיקר מציפה תסכול. המצב כזה שכמעט כל בחורה בגילאים 35+ שפנוייה ונראית לטעמי מהווה כר פורה לפנטזיות והצפה התסכול. הדבר פוגע באיכות החיים ומייאש. המפלט הזמני לפחות עד שילדי יעברו את גיל 18 ואוכל להפרד הוא דיכוי היצר והמטפלת המינית אמרה לי כבר שטיפול כזה אינו בא בחשבון, לפחות לא זריקות סרוס. השאלה היא אילו תרופות אנטי דיכאוניות ניתן ליטול, במרשם כמובן, כדי להוריד את רעש הרקע המציק של החרמנות ולהמשיך בשגרת חיי?

שלום לך אני חושבת שהתסכול שאתה מתייחס אליו קצת עמוק יותר , איני יודעת מהיכן הגיע הרעיון של לדכא את מי שאתה או את צרכיך האישיים והמיניים בקשר הזוגי בו אתה נמצא, אך לבטח זה לא הפתרון כאן. אני מניחה שהתסכול שלך קצת יותר עמוק מזה ומתבטא במיניות, אך מיניות אינה מבודדת מעוד דברים בחיים ולכן הייתי מציעה לך ללכת לטיפול ולבדוק מה כל כך מטריד וקשה לך בזוגיות הזו. האם הפער המיני הוא הפער היחידי הקיים בינך לבין בת הזוג שלך? האם יש עוד פערים ביניכם? ומה רמת התקשורת בכלל או הפתיחות ביניכם כזוג? מעבר לכך,שחשק ותשוקה בין בני זוג הם לא רק פיזיים והם יושבים על תשוקה לחיים בכלל. הייתי מציעה להתחיל עם בדיקת הזוגיות שלכם והאם אולי אתה מוותר על עצמך בעוד דברים בזוגיות הזו? ..ועד כמה אתה יכול לשתף את אשתך בדברים שמפריעים לך? מעבר לכך של" חרמנות" יכולים להיות עוד פתרונות מלבד הדיכוי שלה באמצעים כימיים. בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com .

מנהל פורום מין ומיניות