אחרי לידה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

22/05/2014 | 14:15 | מאת: .

אחרי לידה ראשונה...אין חשק לקיום יחסי מין אם בעלי...מדוע ? כי אני נורא אוהבת ונשמכת וזה גורם לסתם ריבים מטופשים מה ניתן לעשות כדי לעלות את רמת התשוקה והיחסי מין שלנו

שלום לך, אחרי לידה, בטח לידה ראשונה, ישנם הרבה שינויים המצריכים הסתגלות. הן במבנה המשפחה שהופכים משניים לשלושה והם מבחינת אורח החיים שמצריך שינה פחותה יותר, פחות זמן לעצמך, תחושת אחריות מאד גדולה ושינויים של הגוף שצריך להתסגל אליהם. גם דימוי הגוף יכול להשתנות, יכולה להראות לעצמך פחות מינית וסקסית ויותר פונקציונלית(הגוף כמיועד להנקה ופחות להנאה.. או לסקס..) כל אלו יכולים ליצור הרבה מתחים ורגשות עזים ואם לא יודעים איך לדבר על כך ולשתף ולהקשיב זה עלול ליצור ריבים מיותרים, ריחוק וירידה בחשק. חשוב לדעת שהחזרה לתפקוד מיני תקין לוקחת זמן ויתכן שיש שינויים שיהיו מעכשיו אחרי הלידה. דבר ראשון, הגוף משתנה אחרי הלידה. יתכן והיו תפרים שיש להחלים מהם, יתכן וישנה עדיין רגישות באזור הרחם והנרתיק. גם גלולות למניעת הריון שניתנות בזמן הנקה עלולות לגרום ליובש בנרתיק ולהורדת חשק, וגם זה כשלעצמו יכול לגרום לכאב בקיום יחסי מין, אם זה נעשה ללא סיכוך מתאים. התקופה שלאחר לידה היא תקופה מאד לחוצה וחשוב שהתנאים לקיום יחסי מין יהיו רגועים ככל הניתן ולעשות זאת כשלא מאד עייפים.. סקס לאחר לידה הוא כמו סקס בפעם הראשונה... עליכם ללמוד להכיר זה את גופו של זה מחדש וברגישות וללכת לאט לאט. אם יש חשק ורגישות והקשבה הדדית לגופו אחד של השני הדברים יסתדרו לאיטם.. דרושה מעט סבלנות..ולבנות את הקרבה לוקח זמן ונדרשת השקעה. חשוב שתדעו שהדבר לוקח את הזמן שלו . מדברים על שלושה חודשים לערך שלוקח לגוף של האישה לחזור למצבו הקודם.יותר זמן לוקח להסתגל לחיים החדשים ולאיזון שהופר במשפחה ובזוגיות. מה שחשוב כאן שתהיו רגישים זה לזה, תדברו על איך בהדרגה נכון לכם להתחיל זאת. יכול להיות שבשלב זה הגוף עדיין אינו בשל לחדירה ויש להתחיל לאט לאט ממגעים מיניים אחרים עד שיחלים.אולי לכך יש יותר חשק ולאט לאט ככל שתתקרבו ותדברו יותר, אולי הדברים ישתנו. מיצאו זמן לעצמכם, בלו יחד, חיזרו להרגיש גם כזוג ולא רק כהורים. במידה והדברים עדיין קשים או לא משתנים תמיד תוכלו לפנות למטפל מיני מוסמך למספר שיחות יעוץ. אשמח לסייע בהמשך אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת [email protected] www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות