הרגשה בעייתית

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

13/09/2018 | 18:14 | מאת: שי

איך מטפלים בפרובלמה שאחרי שאני עושה סקס אז יש ירידה בחשק הכללי (הרגשה של עצלנות)/ירידה בבטחון העצמי ובזכרון וזה ככה מאז גיל התיכון ?

שלום לך התופעה מוכרת בספרות הרפואית כ"תסמונת המחלה הפוסט־אורגזמית‭.POIS ,"‬ תחושת מחלה אשר מופיעה מיד לאחר הפורקן המיני, והולכת ומחריפה. יש מי שמתחילים לסבול ממנה באמצע החיים, בלי שום התראה, אחרים סובלים ממנה מגיל צעיר. כך או כך, היא פוגעת באופן קשה באיכות החיים של מי שלוקה בה. לאחר האורגזמה יש תחושה כללית של עייפות קשה. התחושה הזו הולכת ומחריפה והופכת לכאבי שרירים, לחולשה ולחוסר ריכוז. לאחר יומיים או שלושה מרגישים כמן שפעת וקושי בתפקוד, התסמינים חולפים - ואז שוב יחסי מין, והכל מתחיל מהתחלה. בגלל ההבנה החלקית מאוד של התופעה הטיפול בה עדיין מוגבל. במקרים של כאבי ראש ניתן לקחת לפני קיום יחסי המין תרופות נגד כאבים או כדורים שמרחיבים את כלי הדם. לגברים שמפתחים מחלה של ממש ניתן לתת מגוון טיפולים נגד התסמינים השונים, החל בשינוי תזונתי ועד סטרואידים וכדורים נגד דיכאון. איני יודעת מה הסימפטומים הספציפיים שמהם אתה סובל בנוסף, אך שווה שתבדוק אופציה לטיפול בסימפטומים. ותתייעץ עם רופא המשפחה שלך. מקווה שעזרתי ולו במקצת בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות