בת 83 - מקבלת רק 9 שעות מהביטוח הלאומי
דיון מתוך פורום טיפול סיעודי בבית
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
אמא שלי בת 83, מתניידת עם הליכון 3 גלגלים אחרי 2 ניתוחי ירך. הולכת וישנה עם חיתול כי"בורח" לה. הראש עובד מצויין לגבי רופאים ותרופות, לגבי זכרון להכין אוכל לא משהו בכלל. יכולה לשאול למשל איך עושים סלט כרוב וגזר.. כשמגיעים מהביטוח הלאומי לאבחן אותה ושואלים על הכדורים והיא מדקלמת כמו מלכת הזכרון - הם טוענים שלא מגיע לה יותר ממה שהיא מקבלת. אבל היא לבד כמעט כל שעות היום, יש לה שתי בנות אבל שתינו מתמודדות עם החיים ועובדות הרבה שעות. מה אפשר לעשות כדי לקבל עוד שעות מהביטוח הלאומי?
דיתה שלום. יש לבדוק האם הגבלת השעות הינה כתוצאה ממבחני ההכנסה. במידה ולא, רצוי מאוד שבני המשפחה ינכחו במשך הביקור ויציפו גם את הקשיים. רצוי גם להכין את אמכם לביקור ולהזכיר לה שהביקור מביטוח לאומי אינו ביקור נימוסין ורצוי מאוד שהיא תשתף אותם גם בקשיים. כמוכן ניתן לערער על קביעתם ולהזמינם לביקור חוזר. לגבי הבדידות, ניתן להמיר חלק מהשעות או לשלם בנפרד לביקורים קבועים במועדוני יום של העירייה, שם תוכל לפגוש אנשים אחרים ולהשתתף בפעילויות הרבות.
שלום רב, כדאי שיהיה לכם אבחנה מקצועית מפסיכוגרייאטר בדיקת זכרון,יש לגשת לרופא משפחה לבקש הפניה מרכז גרייטאר,שם הם בודקים את הזכרון,וADL. אם הוא הלך לרופאים לאחרונה או שהיו לו נפילות,וסיכום מידע רפואי מעודכן לביטוח לאומי 2016 ותמליץ על התרדרות. ולהגיש תביעה לבדיקת מחדש... את יכולה לייצור קשר 0525407563