בת 83 - מקבלת רק 9 שעות מהביטוח הלאומי

דיון מתוך פורום  טיפול סיעודי בבית

23/01/2016 | 19:46 | מאת: דיתה

אמא שלי בת 83, מתניידת עם הליכון 3 גלגלים אחרי 2 ניתוחי ירך. הולכת וישנה עם חיתול כי"בורח" לה. הראש עובד מצויין לגבי רופאים ותרופות, לגבי זכרון להכין אוכל לא משהו בכלל. יכולה לשאול למשל איך עושים סלט כרוב וגזר.. כשמגיעים מהביטוח הלאומי לאבחן אותה ושואלים על הכדורים והיא מדקלמת כמו מלכת הזכרון - הם טוענים שלא מגיע לה יותר ממה שהיא מקבלת. אבל היא לבד כמעט כל שעות היום, יש לה שתי בנות אבל שתינו מתמודדות עם החיים ועובדות הרבה שעות. מה אפשר לעשות כדי לקבל עוד שעות מהביטוח הלאומי?

דיתה שלום. יש לבדוק האם הגבלת השעות הינה כתוצאה ממבחני ההכנסה. במידה ולא, רצוי מאוד שבני המשפחה ינכחו במשך הביקור ויציפו גם את הקשיים. רצוי גם להכין את אמכם לביקור ולהזכיר לה שהביקור מביטוח לאומי אינו ביקור נימוסין ורצוי מאוד שהיא תשתף אותם גם בקשיים. כמוכן ניתן לערער על קביעתם ולהזמינם לביקור חוזר. לגבי הבדידות, ניתן להמיר חלק מהשעות או לשלם בנפרד לביקורים קבועים במועדוני יום של העירייה, שם תוכל לפגוש אנשים אחרים ולהשתתף בפעילויות הרבות.

מנהל פורום טיפול סיעודי בבית