מספר שאלות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

23/05/2013 | 08:03 | מאת: קרן

להלן מס' שאלות: האם מותר לשלב בין לוריוון 1 מ"ג עם קלונקס 0.5? למה אחרי נטילת ריטלין מרגישים רדומים בהתחלה? תוך כמה זמן סירקדין 2 מ"ג בשחרור מושהה מתחילה לעבוד?

קרן שלום, לוריוון ןקלונקס שייכות לאותה משפחה רפואית ושילוב בין שתיהן יכול לגרום לסיכון מוגבר של תופעות לוואי. אם אפשר להימנע משילוב אז עדיף להימנע. אם לדעתו של רופאך, השילוב הוא הכרחי, אין התנגשות "כימית" ביניהן (אין השפעה על פירוק ופינוי התרופות), וזה אפשרי (לשים לב לתופעות לוואי של טשטוש יתר או פגיעה בקואורדינציה). ריטלין הוא תרופה מעוררת ובדרך כלל לא גורמת לתחושת נימנום. סירקדין בשחרור מושהה מתחיל לעבוד אחרי כשעה. תחילת הפעילות עלולה להתעכב עם הכדור נלקח אחרי אוכל. שילוב של ריטלין עם תרופות הרגעה ושינה אינו אסור, אך כדאי לוודא שהצורך בשילוב לא נובע ממינון לא מתאים של ריטלין. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות