אמצעי מניעה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/05/2013 | 17:59 | מאת: פנינה

שלום ליאת אני בת 20,הייתי לוקחת במשך שנה גלולות למניעת הריון. והשמנתי איתם נורא..שמעתי על טבעת נובריקס ,רציתי לדעת האם זה מסוכן כי שמעתי שלמישהי נהיה קריש שם בגלל השימוש והיא נפטרה ..האם כמות ההורמונים פחותה משל הגלולות ?כי אני לא רוצה להשמין פשוט..אם לא הטבעת אז איזה אמצעי מניעה את ממליצה כדי שלא אעלה במשקל?תודה

פנינה שלום, שימוש בגלולות למניעת הריון עלול לגרום להופעת קרישי דם. מכיוון שנוברינג מהווה טיפול הורמונלי נגד הריון (משחררת הורמונים שנספגים לזרם הדם), גם היא עלולה לגרום להופעת קרישי דם. הסיכון הוא בעיקר לנשים שסובלות מקרישיות יתר ולנשים מעשנות. המינונים של ההורמונים בנוברינג הם נמוכים, ולכן הסיכוי לתופעות לוואי ( כולל השמנה ) פוחת. ישנן גלולות שמכילות נגזרת הורמונלית שפחות משפיעה על עלייה במשקל. תוכלי להתייעץ לגביהן עם רופא/ת הנשים שלך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות