תחליף לסטילנוקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/03/2013 | 13:59 | מאת: גל

שלום רב, אני בת 40. לוקחת סטילנוקס באופן קבוע להקלה על נדודי שינה שנובעים מכאב כרוני. בחודשים האחרונים אני מורידה בהדרגה את המינון במטרה למצוא אלטרנטיבה לסטילנוקס, בגלל תופעות הלוואי כמו חוסר עירנות במשך היום וחוסר ריכוז שמאוד מפריעות לי. מאחר והורדת המינון כרוכה בהחמרה באיכות השינה הירודה ממילא, רופא המשפחה נתן לי לנסות אנטיהיסטמין ומספר סוגים של תרופות אנטי-דיכאוניות במינון נמוך כתחליף לסטילנוקס, אבל שום דבר אחר לא עזר וכתוצאה מכך אני עדיין נאלצת לקחת סטילנוקס. לרופא המשפחה אין רעיונות נוספים לתחליפים. האם יש תרופות אחרות שיכולות להוות תחליף לסטילנוקס, עם פחות תופעות לוואי? תרופות שמרפות שרירים או כל דבר אחר? האם יש תרופות שאמנם אינן מיועדות לשינה, בדומה לאנטיהיסטמינים, אך עשויות לשפר את איכות השינה? תודה רבה!

גל שלום, אני מנועה מלהמליץ על תרופות מרשם. ישנו תכשיר שלא ראיתי שהזכרת, המבוסס על מלטונין. זוהי תרופת מרשם, המותווית לאנשים מגיל 55 ומעלה. אם הרופא מוצא לנכון להמליץ על תכשיר זה, תצטרכי גם אישור ממשרד הבריאות (29 ג') בגלל שאת צעירה יותר. בנוסף, קיימים תכשירים טבעיים היכולים לסייע בהפרעות שינה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות