שימוש בטרמדקס לעומת סימבלטה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/01/2013 | 22:54 | מאת: הילה

שלום רב, אני סובלת מכאב כרוני בעצמות וגם כאב נוירופתי מזה שנים רבות. כרגע אני מטופלת בטרמדקס. נאמר לי שבטרמדקס יש מרכיב פעיל ממשפחת ה-SNRI ושהוא דומה בכך לסימבלטה, מבחינת ההשפעה המועילה על מערכת העצבים המרכזית מבחינת הכאב הכרוני וגם מבחינת יעילות אפשרית בטיפול בכאב נוירופתי. האם זה נכון? אני שואלת כי המליצו לי לקחת גם סימבלטה, ומכיוון שאני מודאגת משילוב של טרמדקס עם סימבלטה, כי שתיהן משפיעות על רמת הסרוטונין, אשמח להישאר רק עם טרמדקס אם הטרמדקס דומה בפעילותה לסימבלטה. תודה רבה! הילה

הילה שלום, התרופה טרמדקס היא תרופה לטיפול בכאב בינוני עד חזק. פעילותה משככת הכאבים נובעת מהיותה אנלוג אופיואידי והיא אינה שייכת למשפחת ה-SNRI כמו הסימבלטה. מסיבה זו אין לה אפקט מיוחד על כאב נוירופתי. מבחינת השילוב בין שני התכשירים, שני התכשירים מעלים רמות סרוטונין, ולכן יכול להיווצר מצב מסוכן, הנקרא סינדרום סרוטונין. אין איסור לשלב את שני התכשירים, אך חייבים להיות זהירים ולשקול את התועלת לעומת הסיכון, וכן להיות מודעים לסימפטומים של סינדרום סרוטונין. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות