שילוב התרופות-אופלוקסצין+מוקסיפן פורטה+נקסין.

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

09/01/2013 | 20:30 | מאת: דן

היי ליאת, בן 21. התגלה אצלי החיידק ureap. uryliticum לאחר תרבית זרע שביצעתי. האורולוג הורה עלי לקחת אופלוקסצין 200 מ"ג שני כדורים ביום במשך כשלושה שבועות. אני נוטל את הכדורים כבר שבועיים. בנוסף, עברתי היום עקירה כירורגית של שן בינה והרופא הורה עלי לקחת 3 פעמים ביום מוקסיפן פורטה 500מ"ג (למניעת זיהום). ובנוסף הביא לי נקסין 500מ"ג לכאבים החזקים. האם ישנו סיכון כלשהו (כבד/כליות) שעלול להיווצר בלקיחת שלושת התרופות? תודה רבה! דן.

דן שלום, ישנה אינטראקציה בין אופלוקסצין לבין נקסין. השילוב ביניהם מוריד את הסף של מערכת העצבים לפרכוסים, ויש סיכון להתפתחות פרכוסים, בעיקר באנשים עם לכך. אין הוראת נגד לשימוש בשילוב, אך רופא צריך לאשר שהשילוב מותר עבורך. עד שתיצור קשר עם רופא תוכל להשתמש באופטלגין או באקמול לשיכוך כאבים. ליאת

11/01/2013 | 12:35 | מאת: דן

ליאת תודה רבה, עזרת לי מאוד. שבת שקטה ורגועה :)

מנהל פורום תרופות ורוקחות